mandag 20. januar 2014

Picazzo


Bilde fra frikk.no, fotograf ukjent.

Picazzo, med opprinnelse i Solør i 1992 er et nå nedlagt band som på sett og vis ble promotert som et danseband, men hvis musikkstil lå mer opp mot pop. De ga ut en EP med seks sanger i 1996, noe som var billetten til platekontrakt med Tylden. Den ordentlige debuten kom i 1998, "Blanke Ark" og det ga Picazzo Spellemannsprisen i klassen som da het danseorkester/gammeldans. Denne ble fulgt opp av "Timeglass" i 2000 og "Tusen Dager" i 2003.

I 2004 kom så samlealbumet "Mesterverk" med låter fra disse tre albumene, satt sammen etter avstemning blant fansen, i tillegg til en ny sang. Det er dette albumet jeg har, og det er med besetninga jeg kjenner som Picazzo:

Tommy Michaelsen (vokal, gitar), Per Morten Bråten (gitar,kor), Per Erik Gjedtjernet (keyboard, kor), Glenn Bates (bass, kor) og Vergar Åslund (trommer).

Etter denne utgivelsen sluttet Tommy Michaelsen for å satse på solokarriere, men han er nå i Vagabond og vant Spellemannsprisen for 2009 med de i dansebandklassen. Erik Tilley kom inn som vokalist og to album til ble gitt ut før bandet ble oppløst i 2008.

Her er et utvalg fra "Mesterverk", de fleste sangene skrevet av Per Erik Gjedtjernet, først sangen jeg først forbandt med Picazzo, "Timeglass":


"Blanke Ark":


"Marie":


"Hun Går Alene":



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar