fredag 17. januar 2014

Pegasus



Fra v: Ronny Nilsen, Tommy Nilsen, Sjur Lundstein, Geir Hilsen.

Bilde fra dedanseglade.no


Pegasus ble danna i 2006 med brødrene Ronny og Tommy Nilsen fra Oppsal i Oslo som frontfigurer. Med ei besetning på seks mann ga de ut to album, "Pegasus" i 2007 og "Vingeslag" i 2008. Debutsingelen "Kine" ble A-lista hos NRK radio, som første dansebandlåt.


Jeg så på de som et friskt ungdommelig pust som sjangeren trengte, men ble skuffa over de på en spillejobb i Førde der de med 2-3 unntak kun spilte coverlåter. Grunnen var nok at bandet med den besetninga gikk mot oppløsning, ryktene som svirra den kvelden var at det var siste spillejobben.

Ronny og Tommy Nilsen fortsatte å gi ut album som Pegasus og med varierende besetning på spillejobber. Fire album kom i rask rekkefølge i 2009 til 2011. Best kjent fra de albumene var nok tittelsporet "Min Første Natt" fra albumet som kom i 2009, en duett mellom Tommy Nilsen og Hanne Mette Gunnarsrud:


Samlealbumet "17 + 2" kom i 2012, det eneste albumet jeg ikke har på iPoden. Men dette året fikk Pegasus en fast besetning med Geir Hilsen på trommer samt at de gjorde et kupp med å få inn Ingemarssjarmøren Odd Arne Sørensen på keyboard. Sørensen er en meget populær mann blant dansebandfansen. Han er en fyr som har sjarm og utstråling og som gir av seg sjøl på scena. Og med albumet "Forandringer" henta Pegasus hjem et høyst fortjent Spellemannstrofe. Uten tvil deres beste album til da.

Her er en sjelden sang på engelsk "Head Go Pop":


Men i slutten av april 2013 tok det fyr på sosiale medier da Odd Arne Sørensen plutselig slutta i bandet. Han skrev et krasst innlegg på sin Facebookside der han fortalte at han regelrett hadde blitt sparka, at resten av bandet hadde gått bak ryggen på han og at sparkinga kom som det berømte lynet fra klar himmel. Nilsenbrødrene gikk så ut med sin versjon om at Sørensen hadde slutta i minnelighet. Med den statusen Odd Arne Sørensen har så fikk han bred støtte og jeg leste ihvertfall et innlegg fra et tidligere bandmedlem som omtalte Nilsenbrødrene i mindre flatterende ordelag. Men Nilsenbrødrene fikk også bra med støtte på sosiale medier, det skal sies.

Hvor som er, ny keyboardist ble henta inn, Sjur Lundstein, plate og videoer ble spilt inn og "Vendepunkt" ble sluppet under Seljordfestivalen i begynnnelsen av juli-13. En festival der de hadde ikke mindre enn fem sett spredd over de to første dagene og der jeg og kjæresten min var. Vi prata litt med de og fikk tatt bilder, og de framstod som sympatiske gutter. De to siste dagene var forresten Ingemars på plakaten, med Odd Arne Sørensen tilbake på trekkspill og på det første settet iført fangedrakt, rimelig symbolsk.

"Vendepunkt" er det eneste albumet jeg har i hylla. Grunnen til det er at ex-kona også var fan og de andre albumene var hennes eiendom, men jeg har de altså på iPoden. Her er "Bank, Bank":


"En Scene Med Meg":


Merk at disse videoene er lagt ut på YouTube 9. mai og det er omtrent to uker etter siste spillejobb der Odd Arne Sørensen var med. Det er slikt som gjør at en kan begynne å lure, men jeg har valgt å ikke ta standpunkt, det er kun de involverte som vet hva som har skjedd og hvordan tingene var. Jeg synes uansett at "Vendepunkt" er et godt album. Dette er ikke tradisjonell dansebandmusikk, Pegasus tar sjangeren et hakk videre, gjør den mer popete og rocka, noe som jeg synes trengs.

I august annonserte Pegasus på Facebook at alle spillejobber ut året var avlyst fordi Ronny hadde blitt langtidssjukmeldt. Utpå høsten hørte jeg snakk om at trommisen og keyboardisten hadde funnet seg andre band. Heldigvis ser ting ut til å være på stell igjen for det er nettopp annonsert at Ronny kommer med soloalbum i slutten av januar, "Fra Deg Til Meg", med Tommy som produsent og innspilt i hans studio. Det blir poengtert at det er et sideprosjekt, at bandet eksisterer fortsatt og de har begynt å annonsere spillejobber. Men de tar en pause i år hva plateinnspilling angår.

Ronny og Tommy Nilsen er gode og produktive låtskrivere og det kommer helt sikkert flere utgivelser fra de framover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar