torsdag 30. januar 2014

PJ Harvey


Bilde fra Wikipedia, fotograf ukjent.

Jeg må bare tilstå at sjøl om jeg er meget glad i musikk så hadde jeg ikke PJ (Polly Jean) Harvey noe særlig på radaren før hennes 8. og meget suksessrike og kritikerroste album "Let England Shake" i 2011. Det er nesten så jeg må skamme meg over det, for når jeg leser om henne så skjønner jeg at dette er en meget spennende artist som legger sin ære i å ikke gjenta seg sjøl, musikkstil varierer fra album til album. "White Chalk", album nr. 7 var f. eks meget pianobasert.

I dette innlegget må jeg velge mellom å gå gjennom PJ Harveys karriere, eller å konsentrere med om "Let England Shake". Jeg har valgt det siste, og for de som ønsker å lese seg opp på hennes karriere så linker jeg her til hennes Wikipediaside.

Tekstene omhandler Storbritannias engasjement i Afghanistan og andre episoder fra britisk historie. Musikken krever veldig mye av lytteren. Ved første lytt ble jeg skuffa, jeg følte at det ikke var musikk som appelerte til meg. Men i og med at jeg skulle skrive dette innlegget bestemte jeg meg for å gå dypere inn i materien, virkelig lytte til musikken. Og da finner jeg at det er flere av sangene som har spennende elementer som gjør at jeg liker de. Noen er fremdeles for utilgjengelig for meg, kanskje er jeg en enkel person som ikke klarer å trenge inn i og skjønne alle låtene, hva vet jeg.

Vokalen til PJ Harvey gir meg assosiasjoner til Kate Bush.

Nok om det, her er et utvalg av låter som jeg liker fra "Let England Shake":

Best av alle er etter min mening "On Battleship Hill". En sang med fine melodiske elementer:


"The Words That Maketh Murder":


"The Colour Of The Earth":


"In The Dark Places":



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar