tirsdag 7. januar 2014

Hanne Mette - Minner

 
Siden dette er første innlegget i 2014 ønsker jeg alle et riktig Godt Nytt (Musikk)År!

Hanne Mette Gunnarsrød slutta som vokalist i Contrazt for noen år siden. Som alenemor fant hun det best å kunne styre karriera si sjøl, og det har vært et vellykka trekk. Solodebuten "Vår" var god og ble Spellemannsnominert. Det er også oppfølgeren "Minner" som kom ifjor. Fortjent mener jeg, for dette er et godt dansebandalbum som jeg kjøpte rett før jul.

De fleste av sangene er nye, og det er  Hanne Mette som sjøl har skrevet tekstene. Hun har likevel funnet plass til en cover, Henning Kvitnes' kanskje største suksess, "Sånne Som Oss" som igjen er en cover fra danske Poul Krebs. Hanne Mette har ingen intensjon om å gå Kvitnes i næringa og har laga sin egne, fine versjon.

Her er tittelsporet:


"Jeg Savner Deg Så", der Hanne Mette viser at hun har en av de beste stemmene innen sin sjanger:


Dette er de to eneste sangene som jeg finner på YouTube, og det er synd. Min store favoritt er "Det Er Dette Jeg Vil", en veldig fengende melodi som også har en tekst som betyr mye for meg av rent private årsaker. "Da Tenker Jeg På deg" er også fengende og i "Vinger" har vi en fin duett med dattera Madeleine.

Personlig håper jeg Hanne Mette tar hjem Spellemannsprisen i dansebandklassen med dette albumet. Ole Ivars er gått ut på dato og det er noe patetisk at de nomineres hver gang de gir ut ei skive. Når det er sagt vil nok tabloidpressen sette mest pris på at Rune Rudberg vinner trofeet........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar