fredag 1. november 2013

The European Highwaymen



The European Highwaymen består av de tre countryveteranene G. Thomas, Ove Støylen og Arly Karlsen. Alle tre med gode karrierer i Norge og Europa hver seg, men har nå de siste årene hatt suksess med sitt felles prosjekt som henspeiler på de originale Highwaymen, Waylon Jennings, Johnny Cash, Kris Kristofferson og Willie Nelson. Det er da også der de henter mye av sin musikalske inspirasjon. G. Thomas er outlawtypen, Arly Karlsen er en solid Cashtolker og Ove Støylen kan i noen tilfeller minne om Alan Jackson.

Støylen opplevde jeg på scena i Førde for en del år siden og hadde en hyggelig prat med han. En del år før det kolliderte han front mot front med en fyllekjører da han var på vei hjem fra spillejobb og han fikk meget omfattende skader. Han brukte vel et par år på rehabiliteringa, men klarte heldigvis å komme tilbake på scena. Hans historie ble omtalt i VG som et av eksemplene på hvilke skader fyllekjørere kan påføre uskyldige trafikanter, da de satte søkelyset på dette omfattende problemet.

I januar i år kom The European Highwaymen med albumet "Spinning". Dette er et meget godt countryalbum i mine ører, med en fin blanding av eget materiale og coverlåter. "Typical Political" er med på samlealbumet "Norsk på Engelsk" med 20 engelskspråklige sanger av 20 forskjellige artister og band.

Her er "Crank Me Up", og her viser de at de også kan laget et humørfylt sceneshow:


"Down That Dead-End Road":


 "Who's Gonna Fill Their Shoes":

 http://www.youtube.com/watch?v=QTH3C85LkAU




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar