torsdag 21. november 2013

Natalie Maines



Bilde fra billboard.com

For noen dager siden fikk jeg et tips om at Dixie Chicks rører på seg igjen. De skal spille i Spektrum 16. mars neste år. Jeg gråt blod da jeg fant ut at det var en tirsdag. Ferieplanene for neste år er såpass spikra at jeg på sittende bak ikke kan se hvordan jeg skal få frigjort et par dager til den begivenheten. For det blir garantert en kjempeopplevelse for de som blir tilstede. Dixie Chicks er unike, jeg er kjempefan og har alle albumene deres.

Dixie Chicks har ikke gitt et album siden kjemperevansjen "Taking The Long Way" i 2006, som ga de fem av fem mulige Grammies, bl. a. for Årets Album. Det etter at de hadde opplevd allverdens sjikane og hadde blitt bannlyst på countryradiostasjonene etter at Nastalie Maines under en konsert i Birmingham, England rett før Irakkrigen starta uttalte at hun skamma seg over å komme fra samme delstat som USA's daværende president George W. Bush.

Søstrene Emily Robison og Martie Maguire danna Court Yard Hounds, som jeg har omtalt før og ga i år ut sitt andre album. Omtrent samtidig kom Natalie Maines med sin solodebut, "Mother" og da trodde jeg at en gjenforening var langt unna.

"Mother" er et sterkt album fra en artist som er en av de som jeg beundrer mest etter alt hun og de to andre i Dixie Chicks var igjennom etter at Natalie bare brukte ytringsfriheten sin, og måten de tok hevn på, spesielt med "Don't Ready To Make Nice", en av de sterkeste sangene og videoene jeg vet om. Det som var viktig for Natalie var at dette ikke skulle være et album som ligna på Dixie Chicks, sa hun til billboard.com, og det har hun klart.

Tittellåta er en sang som likevel gir meg noen "Don't Ready To Make Nice"-vibber,og Natalie gjør denne Pink Floydlåta til sin egen. En meget sterk framførelse. Roger Waters' tekst skjærer gjennom marg og bein, den har så mange fasetter at jeg ennå ikke helt har klart å tolke den, så det overlater jeg til dere lesere. Her en akustisk versjon med Ben Harper:


"Without You". skrevet av Eddie Vedder fra Pearl Jam.


"Free Life":


"I'd Run Away":


"Take It On Faith", som Natalie har skrevet sammen med Ben Harper, Jesse Ingalls og Jason Mozersky:


Med det har jeg presentert halvparten av sangene fra et flott album fra en artist som jeg virkelig beundrer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar