tirsdag 5. november 2013

Mikael Wiehe - Isolde


Jeg var en smule skeptisk da jeg bestilte Mikael Wiehes nye album "Isolde". Men den skepsisen ble slått til jorda. 67-åringen slår rett og slett til med et album med mange fengende sanger. Tekstene står ikke tilbake for det den gamle rabulisten har levert opp igjennom karrieren, de er til ettertanke og de har en sterk brodd. Kanskje ikke så mye samfunnskritisk denne gangen, Wiehe er personlig på dette albumet, det er hans tanker og hans liv mange av sangene dreier seg om.

Albumets høydepunkt for meg er spor 3. Det gjør inntrykk når en mann på 67 prediker: "Ge Meg Nåt Att Leva For"...... "Nåt att ofra livet för, Nåt som lever när jeg dør". Rent umiddelbart vil jeg si at det trenger ikke Wiehe bekymre seg for. Det han står og har stått for og den musikken og de tekstene han har lagd vil stå som en påle til evig tid. Men når Wiehe likevel har den lengselen så gjør det et sterkt inntrykk. Mannen har mange krefter igjen, han vil ha ennå mer å kjempe for. Man må bare beundre et slikt menneske.

Dessverre er verken denne eller åtte andre sanger å finne på YouTube. Den eneste jeg har funnet er den stille og rolige "Nu":

http://www.youtube.com/watch?v=trgO3MRl6tc


Albumet åpner med "Jag Vil Möta" der Wiehes budskap er at han vil kaste sine våpen på sjøen, han vil kjempe uten sverd. Ellers er det nydelige sanger som "Alla Mina Vita Hästar" og "Ensamheten", en tittel som sier sitt. På tittelsporet har Wiehe med seg ingen ringere enn Thåström, og det blir en meget sterk sang av de to store artistene. På "Du Ska Komma" er Eva Dahlgren med, også det særs vellykka. "1000 Kvinnor" og "Josefinas Vals" er også nydelige sanger. Albumet avsluttes med "Himlen Och Lite Till".

Så jeg kan ikke anna enn å anbefale på det sterkeste: Løp og kjøp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar