onsdag 20. november 2013

Narum


Bildet er henta fra Narums hjemmeside, narummusikk.no F.v: Lars Christian, Benedikte og Jon Anders.

Narum, country/visetrioen fra Eina på Toten har fått stor anerkjennelse for sine tre album, hvorav jeg har de to første, "Samma Hen Du Fær" (2009) og "Ælt Som Var Søkk Borte (2010). Den første ble nominert til Spellemann i viseklassen, den andre stakk avgårde med Spellemannstrofeet i den samme klassen. "Sol Og Regn Og Ælt" kom i 2012. Bandet består av søsknene Benedikte Narum Jensen (vokal, gitar), Jon Anders Narum (gitarer) og Lars Christian Narum (orgel og piano). Sistnevnte er den som stort sett står for låtskrivinga, mens broren er produsent.

Musikken er melodiøs, rolig og til tider vakker. Men kanskje litt vel rolig, det kan bli litt monotont etter mitt skjønn. På den første skiva er det bare to sanger som det er litt tempo på og det er tilfeldigvis også de jeg liker best.

"Kjinner Håss Je Smelter Litt Nå" er en av de:

http://www.youtube.com/watch?v=AxFQWIkvEwk

Dette er et opptak fra P1-Scenen vist på "Norsk på norsk Jukeboks", en jukeboks jeg savner og som NRK må se til å få i gang igjen, i likhet med Country Jukeboks. Det er lenge siden konflikten som gjorde at NRK ikke kunne sende musikkvideoer tok slutt, så her må statskanalen se til å skjerpe seg!

"Somme Tider" er min andre favoritt fra Narums debutalbum, der forøvrig Bjørn Holm (bass) og Håvar Gjestvang (trommer) også er med:


Tar også med "Samma Hen Du Fær":


Fra "Ælt Som Var Søkk Borte" velger jeg først "Nattas Kurer":


"En Million Mil":


"Ingen Veit Åhen Vind Blæs" er en stor favoritt fra dette albumet, men den finner jeg ikke på YouTube.

Albumet som kom ifjor har jeg ikke. Det har bare åtte sanger, mange av de lange. Det gjorde meg skeptisk, var redd det ble for langsomme sanger til at jeg ville like det albumet. Godt mulig det bare er fordommer, men med mange andre foran på ønskelista tviler jeg vel på at den blir innkjøpt. Men bevares, Narum er et bra band, det er mye musikalitet i denne søskentrioen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar