onsdag 25. september 2013

Katie Melua - Ketevan


Som trofaste lesere vil hsuke så har jeg alle platene til Katie Melua. Så da hun kom med et nytt album nå så måtte jeg få tak i det. Tittelen er "Ketevan" som er hennes navn på georgisk, altså fra hennes opprinnelige hjemland. Ved første, litt overfladiske lytt så fortonte albumet seg litt kjedelig. Men da jeg tok meg tid til å lytte fant jeg at her var det flere perler i god Katie Meluaånd. For å være nøyaktig så er det sju av sangene som jeg liker meget godt, mens det er fire sanger som fortoner seg litt kjedelige i mine ører.

Meluas stemme er som alltid fløyelsmyk og hun går ikke over så mange oktaver som f. eks. sitt store forbilde Eva Cassidy. Men det er musikk og sanger til å slappe av og roe ned til. I utgangspunktet vanskelig å velge vekk noen av de sju sangene jeg liker, men skiva er såpass ny at bare to av de er å finne på YouTu\be foreløbig.

Av de er den jeg liker best, "Mad, Mad Men" som handler om at det er de gale mennene og de crazy/ville kvinnene som bringer verden framover, eksemplifisert i sangen ved Oscar Wilde og Jeanne d'Arc, er den mest livate sangen. De andre sangene er "Sailing Ships From Heaven", "Shiver And Shake", "Where Does The Ocean Go?" og "Idiot School".

"The Love I'm Frightened Of":


"I Will Be There":

Alt i alt et bra album dette!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar