torsdag 19. september 2013

John Denver



Bildet er henta fra  http://foglobe.com/john-denver.html


John Denver ruver i amerikansk musikkhistorie. 12 gull og fire platinumplater ble han til del og mange hits, både på countrylistemne og den ordinære Billboardlista. Mange av hans sanger er blitt klassikere og mange har trykt hans milde stemme til sitt bryst.

Jeg kjøpte hans "Essential"-album i sommer for å bli bedre kjent med musikken til John Denver. Denver var vel det en kan kalle en "feelgood"-artist, han var aldri den som provoserte med musikken sin og tekstene sine. Derfor kan noen av sangene hans i mine ører bli vel pregløse, men bevares, at han kunne å lage sanger og kunne å framføre dem på en god måte er heva over tvil. Og samfunnsengasjert var han, som f. eks. innen miljøvern, mot sensur av musikktekster og i veldedig arbeid for vanskeligstilte.

Midten på 70-tallet var gode tider for Denver. I 1974 og -75 hadde han fire nr. 1-hits på Billboards singelliste. Tre av hans album på 70-tallet gikk til topps på albumlista.

John Denver var en lidenskapelig flyver og det var ombord i sitt eget fly han styrtet og omkom 12. oktober 1997, 53 år gammel.

Fra "Essential"-albumet har jeg henta en del av John Denvers klassiske hits:

"Country Roads, Take Me Home":


"Annies Song":


"Wild Montana Skies" med Emmylou Harris:


"Leaving On A Jet Plane":


"Rocky Mountain High":


"Fly Away":


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar