onsdag 24. april 2013

Mindy McCready



Dette bildet av Mindy McCready tok jeg 5. juni 2008 på Country Music Festival i Nashville.


17. februar endte countrysangeren Mindy McCready sitt liv, for egen hånd, i en alder av 37 år, etter et liv fylt med musikalsk suksess, men mange nedturer og tragedier på det personlige plan.

Mindy, eller Malinda Gayle McCready ble født 30. november 1975 av en alenemor på 16 som hun etterhvert skulle få et dårlig forhold til. Mindy beskrev da også sin oppvekst som mindre god. Som 18-åring flytta hun til Nashville for å forfølge drømmen om en karriere innen musikken. Hun ga seg sjøl 1 år på å lykkes og det var etter 11 måneder hun signerte kontrakt med BNA Records. Hennes debutalbum "Ten Thousand Angels" kom ut i 1996 og solgte til to ganger platina. Her fikk hun også sin eneste nr. 1-hit på Billboards countryliste med "Guys Do It All The Time".

Oppfølgeren "If I Don't Stay The Night" i 1997 solgte til gull, mens "I'm Not So Tough" i 1999 ikke ble den store suksessen og hun forlot BNA. I 2002 ga Mindy ut el sjøltitulert album på Capitol. Siste album var "I'm Still Here" utgitt i 2010.

Innimellom dette var Mindy dessverre i nyhetene for alle de gale grunnene. I desember 2003 startet et forhold til sangeren Billy McKnight. I mai 2005 ble han arrestert og sikta for drapsforsøk på Mindy etter å ha mishandla henne grusomt og prøvd å kvele henne. To måneder senere ble Mindy reddet fra et sjølmordsforsøk, men paret ble dessverre sammen igjen. Mindy ble gravid og prøvde i september på ny og ta livet sitt. I mars 2006 fødte hun sønnen Zander som hun etterhvert skulle komme i dype konflikter med sin mor om omsorgen for.

I årene som fulgte fikk Mindy også mange problemer med loven, for bruk av falske respeter, kjøring uten gyldig førerkort, brudd på prøveløslatelsesbestemmelsene, en slåsskamp med sin egen mor og en del anna. En god del rus, overdoser og i det hele tatt en stor tragedie. Mindy måtte også bak murene to ganger.

Men etterhvert så det ut som Mindy fikk kontroll på livet sitt sammen med sin nye kjæreste David Wilson. Hun fødte deres sønn i april 2012 og det meste så bra ut, bortsett fra konflikten med moren. Men i januar døde Wilson, angivelig som følge av sjølmord. Mindy mista omsorgen for barna sine som følge av dette og 17. februar endte hun altså sitt liv.

En tvers igjennom tragisk livshistorie, for en artist som kunne ha nådd meget langt hadde talentet hennes blitt forvalta på rett måte. Men hun ga oss mange flotte sanger, og på albumet "Super Hits" er hennes beste sanger samla.

Først ut er nr. 1-hiten "Guys Do It All The Time", men dette er ikke den største favoritten hos meg av Mindys sanger:


"Ten Thousand Angels":


"Maybe He'll Notice Her Now" med Richie McDonald fra Lonestar, min personlige Mindyfavoritt:


"A Girl's Gotta Do What A Girl's Gotta Do":


"The Other Side Of This Kiss":


Fra 2010-albumet "I'm Still Here", tittelsporet:


"I Want To Love You":


"Wrong Again":


På dette albumet var Mindy med sjøl og skrev tre av sangene, deriblant "I'm Still Here".

Jeg var så heldig å få oppleve Mindy live under Country Music Festival i Nashville i juni 2008, noe jeg er meget glad for.

R.I.P. Mindy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar