søndag 5. mai 2013

Gillian Welch


Bildet er tatt på New Orleans Jazz Festival i 2007, fotograf ukjent.

Beklager at det er lenge siden siste innlegg, men med en ukes kjærestebesøk er det enkelte ting som blir nedprioritert.......:)

Går litt utenom lista denne gang siden jeg forleden anskaffa meg et album med Gillian Welch, en amerikansk singer-songwriter som jeg ble oppmerksom på da Tuva fra Valkyrien Allstars brukte en av hennes sanger da hun valgte countrylåt i "Stjernekamp" på NRK1 sist høst.

Gillian Welch opptrer sammen med sin musikalske partner David Rawlings og har gitt ut fem album3.Welch er ekte New Yorker, musikken er naken og til tider mørk og kombinerer elementer av Appalachian music (trad. musikk fra Appalachiaregion i østlige USA), Bluegrass og Americana.

Alle albumene er kritikerroste, "Revival" fra 1996 og "Time (The Revelator)" (2001) ble begge nominert til Grammy i klassen for Contemporary Folk.Innimellom kom "Hell Among The Yearlings" i 1998. Jeg har fått tak i album 4, "Soul Journey" fra 2003.

På dette albumet gikk Welch og Rawlings litt bort fra det nakne lydbildet på de tre første utgivelsene med å ta i bruk instrumenter som dobro, fele, elektrisk bass og trommer. Welch begrunna det med at de ønska å gi ut en plate med mer gladere musikk enn de forrige.

Jeg synes at de første sangene gir meg lite, men derifra og ut er dette et album jeg absolutt kan like. Her er "Wayside":


 "No One Knows My Name":


"One Little Song", som ganske riktig er en liten perle:


Til slutt, "Wrecking Ball":


Det tok åtte år før duoen Welch/Rawlings kom med nytt album, "The Harrow & The Harvest". Welch begrunna det lange oppholdet med skrivesperre og at de var misfornøyde med de opptakene de hadde gjort med tanke på album i årene imellom. Jeg har ikke dette albumet, men igjen er det blitt meget rosende kritikker. Jeg må nok se til å skaffe meg det for dette er en artist som jeg virkelig har sansen for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar