søndag 19. august 2012

ABBA



Ja, jeg har også noe med ABBA, nærmere bestemt "ABBA Gold" 1 og 2. Har sjølsagt hatt mer før, men det var i LP-ene og ikke minst kassettenes tidsalder.

Det er vel få band som har levert så mange store hits som nettopp Abba. I oppveksten var jeg da også forelska i Agneta Fältskog, den lyse. Veldig pen, flott stemme med mye følelse, og ja, hun virka som en følsom person.

Abba-sangen jeg liker mest er "Fernando". Det er den spanske touchen, det er teksten, det er Annifrid & Agnetha, det er hele melodien. Helt nydelig.




"Chiquitita" har litt spansk touch her også, en vakker start av Agnetha og så går bare sangen videre på en sky av sprudlene musikalitet og et henrivende refreng.



Fra "ABBA GOLD 2" er det "The Day Before You Came" som jeg velger meg. Fra slutten på gruppas eksistens. En rolig sang, med et litt mystisk musikalsk bakteppe. Og sjølsagt er det Agnetha, dette er hennes sang, fullt og helt. Og en veldig symbolsk video. Du ser dette er ei gruppe som nærmer seg slutten, sjøl når alle fire er i bildet er de alene, langt fra hverandre.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar