onsdag 11. september 2019

Ilse DeLange - Gravel & Dust


Jeg har fulgt Ilse DeLange siden hun sammen med Waylon og The Common Linnets sang Nederland til 2. plass i Eurovision 2014 med den aldeles nydelige countryballaden Calm After the Storm. En av de beste countrylåtene jeg har hørt med europeiske artister.

Ifjor kom DeLange med et sjøltitulert popalbum som jeg syntes var bra. Men i år er hun tilbake til countryen med "Gravel & Dust". Det er stort sett en lavmælt DeLange vi hører her, og det er ingen låter som peker seg så sterkt ut som Calm After the Storm gjorde. Men det er et hyggelig og trivelig album, sjøl om jeg kunne ha ønska at hun hadde trøkka til litt mer.

Tittellåten er dog en god låt og her er den live, uten steelgitaren, som er fremtredende på de fleste sporene:


Always Been er også en låt jeg liker godt, merker meg en sober bass og en rytme som jeg faller for. Dessuten er DeLange en artist med en følsomhet i stemmen som gjør seg godt i sanger som dette.


Jeg vil også trekke fram Some Things You Don't Forget som et av høydepunktene på skiva:


Som nevnt innledningsvis er dette et stillferdig album, og det gjør at enkelte av låtene glir over i hverandre. Likefullt så er det en ekthet og en varme over musikken som jeg setter stor pris på og som gjør at dette jevnt over blir en positiv opplevelse for meg. Og at Ilse DeLange med dette albumet har vendt tilbake til countryen, en sjanger som virkelig kler henne som artist og sanger, det er jeg skikkelig glad for.

Karakter: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar