tirsdag 10. september 2019

Scarlet Rebels - Show Your Colours


Scarlet Rebels er et rockeband fra Wales som jeg trodde debuterte med dette albumet, men når jeg ser på YouTube så er det låter fra noen år tilbake fra et tidligere album. Okke som har de litt å slekte på, gitarist Josh Townshend er nevø av ingen ringere en The Who-gitarist Pete Townshend.

Dette er 14 låter, de to siste er bonusspor, med stort sett rett fram rock'n roll ispedd noen ballader. Jeg synes de fungerer klart best når de sparker ifra, da er det skikkelig no nonsense-rock som jeg vil ha det. Som i You Take my Breath Away, som er et av de beste sporene på skiva.


Bandet viser også på noen låter at de har noe å fare med tekstmessig. Et eksempel på det er Head's in the Ground. Personen de beskriver her er ikke akkurat noe englebarn og det er nok opp til hver enkelt lytter å spinne videre på hvilken person eller hvilken type mennesker de tenker på her.


Part of Me starter faktisk litt countryaktig, ikke helt rett fram denne låten, men fungerer bra likevel. Og her viser vokalist Wayne Doyle at han har et bra stemmeregister å spille på:


Utover dette er det tre låter som jeg vil klassifisere som ballader og klart best av de er Heal, som har ei fantastisk bra oppbygging og utvikler seg til å bli en kanonlåt:                                        
    
                                        

Men det er når Scarlet Rebels fyrer på alle sylindre jeg synes de er best, som på Let Your Love Go, Nothing to Say, Love Me og Can I Open My Eyes, og jeg avslutter med førstnevnte:


Alt i alt så er Scarlet Rebels et meget hyggelig bekjentskap for en rockeelsker som meg.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar