onsdag 10. september 2014

Kelly Willis & Bruce Robison


Cover til albumet "Our Year"

Da jeg helt tilfeldig skrudde på radioen en fredagskveld for noen uker siden ble jeg på "Radiorock" på P1 introdusert for ekteparet Kelly Willis og Bruce Robison, og det jeg hørte var så fordelaktig at jeg kjapt bestilte deres to felles album "Cheater's Game" fra 2012 og årets "Our Year".

Begge har solokarrierer bak seg. Kelly Willis beskriver som en artist innenfor alternativ og nytradisjonell country, en stil som legger vekt på en tradisjonell vokal tradisjon innen countryen og på en litt tilbake til røttene musikkstil. Hun har bak seg åtte studioalbum, hvorav fem fikk listeplassering på Billboards countryliste.

Bruce Robison har hatt mest suksess som låtskriver. Han er mannen bak Dixie Chicks' monsterhit "Travellin' Soldier", "Angry All the Time" (Faith Hill/Tim McGraw) og "Wrapped" (George Strait)  som alle tre har toppa Billboards singelliste innen country. Han har sju album bak seg.

Det morsomme med de to skivene jeg har fått i hus nå er at "Cheater's Game" står med Kelly først, mens "Our Year" står med Bruce først. På begge albumene er det en fin blanding av egne sanger og coversanger. Musikken er behagelig, til tider slentrende, og mer enn hørverdig.

Tittelsporet fra "Cheater's Game":


"Border Radio" (akustisk):


Don Williams' "We're All The Way":


"9,999,999 Tears":


Fra "Our Year", "Motor City Man" (starter på ca. 2:00):


"A Hanging On" (Akustisk):


"Carousel":


Og til slutt, velkjente "Harper Valley PTA" (starter etter 1:28):


Ørlite pussig at Kelly & Bruce ble spilt på Radiorock siden dette er mer country enn rock, men det får så være. Musikken er fin og jeg anbefaler alle å låne øre til dette meget musikalske ekteparet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar