onsdag 10. september 2014

The Haden Triplets



Da jeg kjøpte augustutgava av Mojo var det med en CD med artister med utgivelser på Jack Whites Third Man Records, valgt ut av Jack White sjøl. Der falt jeg pladask for "Slowly" med The Haden Triplets, og etterhvert bestemte jeg meg for å få tak i hele CD-en med de.

Dette er trillingdøtrene til den verdensberømte jazzbassisten Charlie Haden, som døde i sommer. Petra, Tanya og Rachel Haden har alle musikalske karrierer og har bidratt på utgivelser av og turneer med størrelser som Foo Fighters, Green Day, Todd Rundgren, Weezer og Queens of the Stone Age. Da de opptrådte sammen med Ry Cooders sønn Joachim ble Cooder senior såpass begeistra at han foreslo at de skulle lage et album.

Som sagt, så gjort og trillingene Haden spilte inn ei skive med sanger de vokste opp med, nedstrippa sanger med countrypreg. Musikken kan til tider virke gammelmodig, men jeg får en følelse av ekthet, nærhet og kjærlighet til musikken. Og det er flere perler her.

For at dere skal få høre og se en framføring av "Slowly", her er en minikonsert med fire av de 13 sangene på skiva:


En av sangene her "Voice From On High" er med et klart kristent innhold, men det får så være.

"When I Stop Dreaming":


Og her er en opptreden fra 2012 med Ry Cooder:


Som sagt, litt gammelmodig kan det være av og til, men The Haden Triplets er absolutt verdt en lytt! Albumet er forøvrig spilt inn med en mikrofon i Tanya Hadens hus fra tidlig 1900-tallet. Ry Cooder tok den avgjørelsen pga. den spesielle akustikken i huset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar