mandag 3. februar 2014

Becca - Frøken Lakenskrekk


Kviknejenta Vibeke Grøtli Fossen, med artistnavnet Becca tok country-Norge med storm med sitt debutalbum "Såmmår i bøgda" i 2012. Frisk og livat country med norske tekster var noe folk satte stor pris på og hun gjorde også stor suksess på festivaler og spillejobber. Broren til kjæresten min har sett henne live på scena og han forteller at det var en konsert som tok helt av.

Nå er Becca ute med sitt andre album, "Frøken Lakenskrekk", et album som har gitt henne gode anmeldelser, bl. a. fra Thomas Talseth i VG (4 på terningen), Albumet viser en positiv musikalsk utvikling for Becca. Sammen med Hallgeir Rustan og ringreven Torstein Flakne har hun skrevet de fleste låtene, også med noe hjelp av samboer og Too Far Gone-vokalist Børge Rømma. Bl. a. har de sammen skrevet den vakre balladen "Flyg" som de framfører sammen.

"Va Det Detta Som Va Livet" har Becca skrevet sammen med storesøster Anette som også er med som duettpartner på denne. Torstein Flakne har gjort en ypperlig jobb som produsent og har på noen låter gitt Becca et mer rocka preg.

Men for meg er det det den livate gladcountryen som står i høysetet med "Løst Te Å Sjå Dæ", "Fæstival", "Tarzan" og "Vårsang" som solide høydepunkt.

Jeg kjøpte "Frøken Lakenskrekk" sist fredag 31.01. og siden det har den hatt høy rotasjon på iPoden. Det er musikk til å bli i godt humør av, og jeg ser fram til å oppleve Becca live på scena. Jeg kom meg nemlig ikke på Sunnfjord Countryrock i oktober- 12.

Dessverre har jeg ikke funnet noen av sangene på "Frøken Lakenskrekk" på YouTube. En svakhet i markedsføringa hvis ingen video er kommet på et album som kom ut for en måned siden, får håpe det blir retta på snart.

Men jeg har funnet "Ringen Din" fra "Sommår I Bøgda", en meget god video til en like god sang:

 http://www.youtube.com/watch?v=_ug35OmN5sc

Ida Jenshus er fortsatt Norges countrydronning, men Becca er en solid prinsesse!

Oppdatering 4. februar: Etterlyste video på Beccas Facebookside i går og i dag var opptak av hennes opptreden på God Morgen Norge i januar lagt ut der. Her er tittelsporet, "Frøken Lakenskrekk":

 http://www.youtube.com/watch?v=Zh16-kr1yCQ&app=desktop


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar