mandag 27. mai 2024

Ingvild Flottorp & Øyvind Blomstrøm - Is This For a Lifetime

Jeg har omtalt de to soloalbumene Ingvild Flottorp fra Åmli har gitt ut, It All Seems So Clear i 2021 og I Just Wanna Know It All fra året etter. To knallgode album som viste for meg at Flottorp er en meget spennende artist innen amerikana/countrysegmentet. Nå er hun ute med et album sammen med Øyvind Blomstrøm, kjent fra instrumentalbandet Orions Belte. Ingvild Flottorp har fortsatt hånd om vokalen alene, mens Blomstrøm konsentrer seg om å få et musikalsk lydbilde så godt tilpasset Flottorps stemme som mulig. Noe som minner meg om samarbeidet mellom Kine Hellebust og Anders Rogg på begynnelsen av 80-tallet, der Rogg ene og alene var musiker mens Hellebust stod for det vokale.

Åpningslåten A Point of View har flere spennende musikalske elementer som Blomstrøm har bragt med seg inn i Flottorps lydbilde. Som f. eks. en fet lyd som jeg ikke finner noen bedre beskrivelse av enn at minner meg om summingen fra en bisverm. Kult, og absolutt noe som står ut:

Vegas er en herlig sommerlig og fengende låt som har gått på repeat hos meg de siste dagene med sol og varme som har ligget over Trøndelag. Rett og slett soundtracket til de disse deilige sommerdagene vi har hatt allerede nå i mai, og rett inn på min spilleliste over Årets låter for 2024. En skikkelig humørpille dette!

Sjøl om jeg likte veldig godt Flottorps litt naivistiske vokal på hennes to første album så liker jeg at hun har fått mer tyngde i vokalen sin på denne skiva. Det har da heller ikke gått ut over den følelsen som en må ha i vokalen innenfor dette låtsegmentet. Det viser hun på Knew It All Along, som er en søt låt med mye musikalsk lekenhet fra Blomstrøm og de andre musikerne:

Troublemakers er en kul låt som tar for seg den typen mennesker du av og til møter i livet, de som steller i stand trøbbel og bråk. Som f. eks. de som satt bakerst i klasserommet. Også her den litt bisvermaktige musikken som virkelig fascinerer meg.

Siste låten jeg tar med er Just a Game, en trivelig og fengende låt som det er lett å nynne med på.

Når vi regner med en instrumental outtro av apningssporet så er det ni låter på dette som er et meget vellykka feelgoodalbum fra Ingvild Flottorp og Øyvind Blomstrøm. Dette er musikk til å få opp humøret og livsgleden, intet mindre. Sårt tiltrengt i dagens verden med andre ord!

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar