fredag 7. oktober 2022

Wilmer X - Mer för dina pengar

De svenske rockerne i Wilmer X har sine røtter helt tilbake til 1977 og kom på 80-tallet med en programerklæring der de uttrykte sin avsky for synthesizere og elektronisk musikk, og at de ville skape musikk som ville gi en garasjefølelse. Så har de gått forskjellige veier opp gjennom karrieren, noe som iflg. presentasjonen på Spotify har forvirret deres fans. De har vært innom blues, country, ballader og glamrock står det å lese.

Hvorsomer, nå foreligger Wilmer X sitt første studioalbum på ti år, og her er det mye å glede seg over for oss som er glad i tradisjonell stå på rock'n roll, sjøl om det er ispedd noen litt mer popete låter. Mange av låtene er det jeg vil kalle gladrock, og de kan minne litt om Backstreet Girls her i Norge.

Den første låten jeg presenterer er Slickar den hand som slår, og det kan jo være et bilde på hvor vanskelig det kan være å komme ut av et nedbrytende og voldelig forhold.

Best före dan efter er en kul tittel, og musikalsk skiller den seg urt fra de andre låtene, den er mer slentrende, og det er et litt laidback drag over den som jeg liker.

Så har vi en låt som har hentet sin tittel fra fotballens verden, Fin blick för spelet, og her bruker de også uttrykket "Regne på min parad" som jeg har hørt som et engelsk uttrykk (Don't rain on others parade). Jeg har selv brukt det mot enkelte som har hatt en trang til på død og liv å fortelle meg hvor dårlig noe av musikken, eller noen av artistene jeg liker er. Jeg har bedt de om ikke å regne på min parade, og derfor synes jeg det er kult at Wilmer X bruker dette begrepet.

Tittelsporet Mer för dina pengar må selvsagt med!

Jeg må også gi Wilmer X kred for oppfinnsomme låttitler. När dom hittar liv därute er et godt eksempel på det, og teksten har et langt mer hverdagslig tema enn hva tittelen antyder.

Den siste av de tolv låtene er også morsom, Betala bandet heter den faktisk! Igjen så er det en gladrocklåt etter mitt hjerte:

Dette er rett og slett et herlig album fylt med herlig livsbejaende rock'n roll. Jeg blir i godt humør av å høre på denne musikken, og som den Eurovisionentusiast jeg er så hadde det vært skikkelig moro å se de i svenske Melodifestivalen!

Karakter: 5,5/6.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar