tirsdag 3. mars 2020

Darling West - We'll Never Know Unless We Try


Duoen Darling West, ekteparet Mari og Tor Egil Kreken er noe av det beste vi har innen country og americana i Norge i dag. Jeg var så heldig å oppleve de live på Interstate-19 festivalen på Vulkan i Oslo i januar ifjor, og det var da jeg falt skikkelig for de. Tidligere hadde jeg registrert de med noen fine låter, men denne konserten gjorde at jeg fikk et mye bedre innblikk i musikken deres.

Besetningsmessig har de med seg Christer Slaaen og Thomas Gallatin og de har bl. a. turnert mye i USA det siste året. Jeg følger de på Instagram og fikk gjennom det et godt inntrykk av den fine mottakelsen de fikk der borte.

Nytt album, det fjerde i rekken kom for en liten måned siden og jeg synes det er helstøpt og bra. Her er fengende låter og her er litt mer nedpå sanger, noe som blir en fin mix. Åpningssporet Hey There synes jeg er en sober og fin kjærlighetssang. Her en akustisk liveversjon:


Make It Last er også en behagelig godlåt. Her fra en innspilling i Sierra Nevada, USA:


Låten jeg er blitt mest glad i på skiva er True Friends. Elsker hvordan den er bygd opp, elsker harmoniene i den og elsker den fine teksten med den viktige understrekinga av at ekte venner er de som blir sjøl om det stormer rundt en. En låt som jeg har lagt inn på min spilleliste over Årets låter 2020.



Et anna høydepunkt er Hold on, med en video spilt inn utendørs med fullt band som jeg anbefaler å lete opp. For jeg vil avslutte med sistesporet When Mountains Fall som er annerledes musikalsk, men med en tekst som jeg så altfor godt kan kjenne meg igjen i etter å ha vært en del av et hjem som mista sitt yngste barn:


Alt i alt så er dette et album til å bli glad i, og som er et nytt bevis på den svært høye kvaliteten vi har innafor country og americana i Norge om dagen.

Karakter: 5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar