mandag 29. april 2019

Rossi/Rickard - We Talk Too Much


Status Quo er historie etter at Rick Parfitt døde julaften 2016, men frontmann Farncis Rossi ligger ikke på latsida av den grunn. I år er han ute med sjølbiografien "I Talk Too Much" og musikalsk har han slått seg sammen med den langt yngre felespilleren Hannah Rickard og laget et album som betegnende nok heter "We Talk Too Much".

Og sjøl om dette har et mye mer akustisk preg så kunne dette fint vært ei SQ-skive de laga på gamle dager. Jeg hører umiskjennelig at Rossi ikke klarer å legge fra seg sitt legendariske bands stil. Det har ført til at det er ei livat plate som starter med I'll Take You Home:


Og da kommer vi også snart til det som er mitt største ankepunkt. Nsten alle 12 låtene føles som de er mer eller mindre skåret over samme lest. Jeg liker vanligvis veldig godt musikk som er fengende og har godt driv, men jeg ønsker også at det er litt variasjon, og den synes jeg er litt liten.

Men bevares, det er ekstremt mye humør og musikalitet her og det er to artister som utfyller hverandre godt. Som på But I Just Said Goodbye:


Men det er et par låter som skiller seg litt ut fra malen. Den ene er Waiting For Jesus som er reinspikka country. Og jeg vet at jeg møter meg sjøl litt i døra da jeg i forrige omtale var litt streng med malteseren Marty Rivers for hans to kristne sanger på sitt album. Forskjellen er vel at de låtene følte jeg var mer forkynnende enn det denne er, sjøl om teksten helt klart er religiøs. For musikalsk er dette herlig livat country:


Albumet heter altså "We Talk Too Much", men den andre låten som ikke helt følger albumets musikalske mal har tittelen til Rossis sjølbiografi, altså I Talk Too Much:


Som nevnt, ellers er det lite variasjon, og det er et savn. Men bevares, ingen skal ta fra Francis Rossi og Hannah Rickard at de har levert et humørfylt album med mange fengende, livate låter. Det er feelgood-musikk av meget god klasse, og jeg kan tenke meg at de blir etterspurte på festivaler rundt om i sommer. Og at de kommer til å levere et sett med høy partyfaktor.

Karakter: 4,5.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar