fredag 19. april 2019

Marty Rivers - Maltese Falcon



Malta er ikke akkurat et land jeg tenker på når det kommer til countrymusikk, men Marty Rivers er altså en countryartist fra Malta. Og bare det gjorde at jeg ble nysjerrig og lånte øret til denne skiva, som hvis jeg skal tro Spotify er Rivers' 3. fullengder.

Tittelsporet Maltese Falcon er også den som åpner ballet, og det er ei fin og grei ballade:


Why Don't You er langt mer livat og med trekkspillkomp minner den litt om norsk dansebandcountry:


Marty Rivers har funnet plass til 14 låter på dette albumet og det er litt akilleshælen for her er det noen låter som med fordel kunne vært utelatt, som et par litt klisne ballader og et par sanger med kristen, nesten forkynnende tekst, som bedre hadde gjort seg på et album med bare religiøse tekster.

Men når det er sagt så er det flere av de andre låtene som tiltaler meg, og det virker også som at Rivers er glad i Mexico, for et par av låtene har meksikansk innflytelse på både tekst og musikk. Som Magnifico Mexico:


Kommersielt har nok Rivers et handikapp i og med at han er fra et så lite land som Malta, men det er likevel kjekt å se at han likevel satser såpass på musikken sin som han gjør, og han har en snert i en del av låtene som gjør at jeg synes han har noe å fare med. Tonight Mr. DJ er en av de låtene:


Som en skjønner ei litt ujevn plate, men med såpass mange godlåter at den lander ned på den positive sida av vektskåla mi. Derfor synes jeg absolutt at Marty Rivers fortjener å bli lytta til av et større publikum. Texas Baby er siste låten jeg tar med:


Karakter: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar