mandag 8. april 2019

Within Temptation - Resist


Det nederlandske metalbandet Within Temptation har eksistert i 23 år og er nå ute med sitt 7. studioalbum, fem år siden det forrige, "Hydra". Metal med symfonisk tilsnitt og med kvinnelig vokal er noe jeg lenge har vært svak for, og jeg blir ikke skuffet når jeg hører på dette albumet.

Vokalist Sharon den Adel og gitarist Robert Westerholt er paret som danna Within Temptation og som har vært der hele tida. Siden 2011 har Westerholt kun vært med i studio og ikke på turné av hensyn til deres tre barn, og han har også brukt tida til låtskriving og som musikkprodusent. Stefan Helleblad er mannen som erstatter Westerholt når bandet turnerer.

The Reckoning med Jackoby Shaddix med på vokal er en sterk og mektig start på dette albumet:


Jeg er blitt glad i vokalen til Sharon den Adel. Hun er flink til å formidle tekstene på en måte som gjør at jeg får de med meg. Musikken er sterkt tilstede, men ikke slik at det går utover det å få med meg hva hun synger om. Musikken er tett og sitter tvert hos meg, og jeg vil spesielt berømme trommis Mike Coolen som jeg synes gjør en formidabel innsats. Så også på Endless War:


En låt som jeg også er blitt glad i er Supernova. Dette er rått og mektig og jeg elsker det gregorianske koret i denne sangen. Slikt gammeldags, høyverdig kor til metal er en kontrast som jeg setter stor pris på:


Så må jeg ta med den låten jeg er blitt mest glad i, og den som også er den mest fengende på skiva, nemlig Mad World. En sang og en tekst å legge seg på minnet i den verden vi lever i i dag:


Gjestevokalister er med på tre av de ti låtene og de gjør alle solide innsatser, Anders Friden på Raise Your Banner og Jasper Steverlinck på den mest stillferdige (hvis jeg kan bruke et slikt uttrykk), men likevel vakre Firelight. De skaper gode kontraster til den Adels sopran.

Utgaven jeg har hørt på de siste dagene er en DeLuxeutgivelse med tils. 25 låter, der singelversjonen til fem låter samt alle i instrumentalversjon også er tatt med. Det tar jeg som en fin gest til fansen, jeg har prioritert å høre på de ti låtene i albumversjon.

I det hele tatt så synes jeg Within Temptation har gitt meg en knallgod dose metal med symfonisk tilsnitt. Jeg lever meg inn i musikken, og den gir meg energi. Akkurat hva ei metalskive skal etter min mening. Jeg er ikke så flink med musikalske faguttrykk og er egentlig ikke så nerdete på det. For meg så holder det at dette er tett, røff og god musikk som gir meg energi, og med sterke vokalprestasjoner av Sharon den Adel og medvokalistene hun har med på tre av sangene. Jeg liker meg i Within Temptations musikalske univers, enkelt og greit!

Karakter: 6.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar