onsdag 17. april 2019

Ryan Farmer - Just Another Night



Engelskmannen Ryan Farmer, fra Nottingham, er ute med sin fullengder debut etter å ha fått positiv omtale for EP-en "Lurch" fra 2015. Dette er litt neddempa country med to kassegitarer og en bass, ikke steel.

Skiva begynner med She Can Do Everything (But Falling In Love With Me) og Farmer viser der at han har ei meget god countrystemme, og låten er fengende:


At Farmer også er en talentfull tekstforfatter beviser han på Amelia, som er en sterk historie. Dette er en låt som virkelig gjør inntrykk på meg:


Down in the Morning er et stykke krigshistorie som jeg ikke visste om, the Bevin Boys. Unge menn som ble beordra til å jobbe i engelske kullgruver fra desember 1943 og helt til mars 1948, altså nesten tre år etter at 2. verdenskrig slutta. Dette var gutter som etter krigen fikk liten anerkjennelse for den joben de gjorde, og alle var heller ikke bygd for eller egna for slikt hardt arbeid. Farmer forteller historien på en nydelig måte:


En annen sang jeg er blitt glad i er My Darlin', som er en fengende sak:


Ryan Farmer viser på dette albumet at engelsk country lever i beste velgående, og jeg synes at norske konsertarrangører som tenderer mot country, roots og americana må merke seg dette navnet og få han over til Norge. For her er det musikk med sjel og følelse. Låter som Motordrome Blues, 1849 og Down to the Water er også gode eksempler på en ung artist som vil noe med musikken sin og som har gode historier han vil fortelle. Og i Ol' Sparky Blues flørter han, som tittelen antyder med blues på en fin måte.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar