lørdag 22. februar 2014

Chris Rea





Beklager at jeg har hatt skrivesperre hva bloggen angår denne uka. Håper nå at jeg kan komme litt i gjenge igjen, for jeg har mye mer god musikk og strålende artister å skrive om!

Forrige helg var jeg og kjæresten min i Molde og besøkte foreldrene mine. Der er det dessverre ingen platesjappe lenger, men jeg stakk innom en Statoilstasjon like ved Aker stadion og fant der "The Very Best of Chris Rea" som jeg bestemte meg for å handle inn,

Rea er jo en traver jeg har hørt mye på radioen og "Driving Home For Christmas" er blitt en kjær julesang for mange. Han er fra Middlesbrough i nordøst-England og som seg hør og bør har han sesongkort hos sitt lokale fotballag, Middlesbrough FC i Championship. Til 2009 hadde han solgt over 30 million album verden over og han er kjent for sin hese, slentrende stemme. Og musikken er også slentrende.

"Fool (If You Think It's Over)" fra debutalbumet i 1978 ble den første hiten til Chris Rea. Den ga han en 12. plass på Billboards singelliste og en Grammynominasjon i klassen for Årets Låt, hans største suksess over there:

 




Utover på 80-tallet fikk Chris Rea et navn ute i Europa og det store gjennombruddet kom med "Road To Hell"-albumet i 1989, der tittelsporet også ble en hit:


"Blue Cafe" er kanskje ikke den mest kjente Reahiten, men en av mine favoritter:


"I Can Hear Your Heartbeat":


"Auberge":


Og til slutt må "Driving Home For Christmas" med:


Chris Rea ble operert for bukspyttkjertelkreft i 1994 og har i årene etterpå gjennomgått mange operasjoner for nyre- og tarmproblemer, noe som til tider har hemma karriera hans. Han annonserte i 2005 at han ikke ville gi ut flere album, men han revurderte det og kom med album både i 2008 og 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar