onsdag 18. desember 2013

Ole Paus


Jeg må innrømme at det er litt spesielt at den eneste utgivelsen jeg har med Ole Paus er den siste. Og når det gjelder Ole Paus så er det den definitivt siste utgivelsen. Han har sagt at nå er det slutt som plateartist og trippelalbumet heter derfor "Avslutningen"og kom nå i år.

CD 1 er Ole Paus i kjent stil der han gir maktmennesker det glatte lag. CD 2 er andre artisters tolkninger av sanger Paus har skrevet, mens CD 3 er nye sanger i tillegg til 3 bonussanger fra starten av 70-tallet.

Her er "Abrakadabra" fra CD 3:



"Den Lange Veien" fra CD 2, med PolkaBjørn, en artist fra min hjemby Molde:

http://www.youtube.com/watch?v=d-K31Te50dU

Fra CD 1: "Festsang Ved Feiringen Av 7-årsjubileet For Oslosenteret For Fred Og Menneskerettigheter". En aldeles prima sang!:



Fra CD 3: "Kom Hjem":

http://www.youtube.com/watch?v=65HKW2mHMPg

"Avslutningen" er et verdig farvel med Ole Paus som plateartist. Han viser at han fortsatt holder mål og vel så det, så det er jo litt dumt at det er slutt nå. Når det er sagt så er det mange artister før som har sagt stopp, for så å komme tilbake noen år senere, men om det gjelder Paus vil bare tida vise. Han virker bestemt på det, og det ermeget mulig at det er han som holder ord med en slik lovnad.

Ole Paus er utvilsomt en av våre mest betydningsfulle artister de siste 40 årene. Mang en maktperson og andre kjendiser har fått sine pass påskrevet av Paus' skarpe tunge. Og han har blitt en slags nasjonalskald. Ikke minst etter 22. juli da "Mitt Lille Land" ble en sang til terapi for et prøvet folk. Derfor må den med når jeg skal skrive om Ole Paus:



Jeg har også en CD-en "Norsk Visesang gjennom 50 år". Der er "I En Sofa Fra IKEA" med:




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar