fredag 21. juni 2013

Finn Coren - I Draumar Fær Du


Bildet er henta fra dagbladet.no, foto: Stein Øvre.

Fredag 7. juni var jeg og kjæresten min på SLV-treff i Verdal. SLV er et meget spesielt forbund i det nettbaserte managerspillet Hattrick. Hver sommer arrangeres det en helg SLV-treff i Verdal. Det går over hele helga, men vi var tilstede fredagskvelden. SLV-gjengen er meget oppegående folk som har sine meningers mot om langt mer enn fotball og det er mange musikkelskere der. Fra en annen av medlemmene der, SLV-Kjelli fikk jeg 5 CD-er til 50-årsdagen, skiver jeg skrev om for litt siden.

Denne fredagskvelden fikk jeg meg en meget gledelig og uventa overraskelse, forsinka 50-årsgave fra en av SLV-erne, en nordlending med nicket Speiderkodeks kom med en dobbel-CD med Finn Coren der han har tatt for seg diktene til Olav H. Hauge. 35 sanger over to CD-er, det er monumentalt og det er egentlig et voldsomt prosjekt Finn Coren her ga seg i kast med. Hans fem tidligere album var på engelsk, men her var det norsk og altså tonesetting av Olav H. Hauges dikt.

Det er mye melankoli og mollstemthet her, og til tider kan jeg styre min begeistring for det. Hist og her blir det for tungt og for mollstemt. Men heldigvis er det noen sanger som det er skikkelig driv i, som "William Blake" og "Spelemannen frå Dooney". Når det er sagt, dette er musikk som krever mye av lytteren. Du må sette deg ned og virkelig lytte. Tar du deg den tida vil sanger som kanskje opplevdes tungt fordøyelige ved første lytt våkne til liv. Dette er definitivt ikke musikk du setter på til golvvasken for å si det sånn.

To av sangene finnes heldigvis på YouTube, her er "Det Er Den Draumen":


"Steinguden":


Dette dobbeltalbumet kom i 2009. I 2011 kom han med "Mitt Hjerte", musikk til dikt av Jens Bjørneboe. Kunne vært interessant og gitt et lytt til den utgivelsen også!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar