torsdag 9. juli 2020

Tenille Townes - The Lemonade Stand


Tenille Townes er en 23-åring fra Alberta, Canada, som dro til Nashville for å leve ut den musikalske drømmen som 19-åring og som nå er ute med sitt debutalbum. Et album jeg har lytta mye til de siste dagene.

Og jeg kan fastslå at Townes har noe eget ved seg, bl. a. en særegen stemme som gjør at jeg fort vil kjenne henne igjen når hun kommer med nye låter. Hun har en spennende sangteknikk med sin litt skarpe, men likefullt følsomme stemme. På flere av sangene har hun lagt på bakgrunnsvokal med seg sjøl, noe som gjør lydbildet ekstra spennende. Sjølsagt noe som ikke er mulig å få til live hvis hun da ikke kompletterer med innspilling av sin bakgrunnsvokal. Åpningssporet Holding Out for the One er i så henseende et godt eksempel på det jeg har beskrevet her:


Where You Are er mer neddempa og er mer countrybeslekta enn åpningssporet. Jeg har valgt å poste en akustisk liveversjon, der vi får låten mer naken enn på plata:


Lighthouse er en spennende låt med litt av de samme virkemidlene som i åpningssporet. Igjen synes jeg den særegne stemma til Townes bærer låten på en måte som jeg liker godt:


Nå skal det sies at det ikke er alt som jeg synes er like bra på denne skiva. Det er tre av de tolv låtene som jeg synes blir for stillestående. Og spesielt synes jeg det gjelder den religiøse When I Meet My Maker som jeg i tillegg synes har en vel naivistisk tekst.

Men nok om det som ikke er så bra, det er altså ni låter her som jeg liker meget godt og der Tenille Townes viser at hun vil være en artist å regne med framover. Jersey On the Wall (I'm Just Asking) har også et visst religiøst preg tekstmessig, men er samtidig en låt der Townes viser mye av det som gjør at hun overbeviser meg om at hun har noe å fare med. Og det er denne stemmen jeg kommer tilbake til, den er såpass særegen at jeg tenker at den vil bringe henne langt. Den har et register som jeg savner hos mange andre artister.


Til slutt må jeg ta med den låten som berører meg mest på skiva, Somebody's Daughter. Om den unge kvinnen på livets skyggeside som hun ser på gata og som hun gjør seg refleksjoner om livet til. Dette sier meg noe om en sosialt bevisst artist, noe jeg får bekrefta når jeg leser at hun som 15-åring dro i gang en innsamling til et ungdomshjem i hjembyen.


Så når jeg skal konkludere så blir det at vi her har en spennende, ung artist som jeg tror vi vil få høre mye fra framover. Hun har en X-faktor i stemma si, og hun har dessuten evnen til å lage låter som du legger merke til, som skiller seg ut. Og hun har også et stort talent som tekstforfatter. Hva med denne åpningsstrofen på The Way You Look Tonight (duett med Keelan Donovan): "You remind me of a Frank Sinatra song". Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar