mandag 6. juli 2020

Willie Nelson - First Rose of Spring

Alder er ingen hindring, det er Willie Nelson et meget godt bevis på. I en alder av 87 kommer han altså ut med enda et nytt album, mannen har vært meget produktiv i 80-årene sine. Nye skiver kommer hvert eneste år, og mannen har fremdeles mye på hjertet. Dessuten er musikken hans like prima som den alltid har vært. Vil du ha ektefølt country med sjel og nerve trenger du ikke å gå lenger enn til "Good Ol' Willie".

Åpnings- og tittelsporet viser nettopp det, og sjelden er en livslang kjærlighetshistorie fortalt vakrere og med mer innlevelse:


 I'll Break Out Again Tonight er også en vakker kjærlighetshistorie. Om han som sitter inne på det vokterne tror er livstid, men som har planene klar for å bryte ut og komme hjem, for å være hos sin kjære ikledd fin dress og slips og legge barna om kvelden:


Det er mye kjærlighet på denne skiva, så også i Our Song. Igjen, så nydelig fortalt at jeg får en klump i halsen:


We Are the Cowboys er en av de tidlige singlene som kom før albumet ble sluppet nå den 3. juli. Med budskapet om at vil du få jobben gjort så er en cowboy den du kan stole på. Det blir knapt nok mer country enn dette:


Og at Willie er en ordspillets mester beviser han med I'm the Only Hell My Mama Ever Raised. Et tilbakeblikk på barndommen og ungdommen, på den opprøreren han var og fremdeles er:


11 sanger har Willie funnet plass til på denne skiva, og igjen overbeviser han meg om at det knapt er noen som kan formidle de sterke følelsene som ligger i countrymusikken på en måte som han gjør, og det altså i en alder av 87 år. Perlene kommer på rekke og rad her, som Don't Let the Old Man In, Stealing Home og det vakre avslutningssporet Yesterday When I was Young (Hier Encore). Kan ikke anna enn å elske dette albumet.

Karakter: 6.


 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar