onsdag 13. mai 2020

John Anderson - Years


John Anderson må sies å være en levende legende innen amerikansk country. 65-åringen har hatt over 40 låter inne på Billboards countrylister og er en høyst respektert musiker. "Years", som han er ute med nå er hans 22. studioalbum.

Og dette er et behagelig album å høre på. Anderson er også av de tilårskomne artistene som reflekterer over livet og dets forgjengelighet og han åpner da også skiva med I'm Still Hangin' On. For å fortelle at han fortsatt er her og fortsatt gjør det han elsker.


Celebrate er også en feiring av livet og det å være til, og her takker Anderson den Gud han tror på for hver dag han får. Tittelsporet Years er en rolig sak med refleksjoner rundt årene som har gått og en kan trygt si at platas tre første låter er en trilogi rundt livet, gleden av å være til og refleksjon over det livet som er levd.

Tuesday I'll Be Gone har Anderson fått med seg superstjernen Blake Shelton og dette er blitt en populær låt blant fansen. Det forstår jeg for dette er en fengende sang med moderne tilsnitt:


Det er flere fengende og nynnbare sanger på denne skiva, og det er som sagt behagelig å høre på. John Anderson sprenger ingen grenser her, det er for det meste trygt og godt det som serveres, men det er også bra synes jeg. For han klarer også å holde fast på det autentiske som countyrymusikken er så avhengig av for å fungere. Jeg kjenner på meg at dette er ekte, og at det kommer fra hjertet til en reflektert og erfaren artist. Wild And Free er et godt eksempel på det:


Mange eldre er ensomme og det er et tema Anderson tar opp på en fin måte i avslutningslåten You're Nearly Nothing. Det er dessverre mange som kan kjenne seg igjen her:


Slow Down er som tittelen antyder av det roligere slaget og John Anderson i balladeland fungerer også meget godt. I All We're Looking For forteller han om hvordan moren var den trygge havnen etter vonde opplevelser i barndommen og om gleden ved å få nøklene til sin første bil. Og at når alt kom til alt så var det følelsen av kjærlighet han var og er ute etter. En fengende sang med nydelig koring og som jeg er blitt riktig glad i.

Konklusjonen min er at dette er solide saker fra en veteran som fortsatt har mye han ønsker å formidle.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar