søndag 3. mai 2020

Jesse Daniel - Rollin' On


Jesse Daniel er en countryartist som kommer fra California og som nå er ute med sin 2. fullengder etter den sjøltitulerte debuten for to år siden. Og jeg hører at han er californier, for dette er ikke Nashvillecountry. Det er Californiacountry, slik vi bl. a. kjenner det fra Bakersfield. Det betyr mer tilbake til røttene, men ikke uten at du hører at dette er musiukk som også går rett hjem i 2020.

Og det synes jeg at denne plata gjør fra første tone. Det er et helstøpt album med 10 fengende låter og to litt mer midtempo. Åpningssporet Tar Snakes (på norsk tjæreslanger) viser vei for hvordan musikken er på skiva:


Dette er tradisjonscountry anno 2020 som jeg har vært inne på. Og det er så godt å høre på, og spesielt er jeg blitt glad i tittelsporet Rollin' On som har alt en skikkelig god og fengende countrylåt skal ha, og den har gått rett inn på min spilleliste over Årets sanger:


Til tross for sin unge alder så har Jesse Daniel kjempa seg ut av en tilværelse med rusmisbruk og det gjenspeiler seg litt i enkelte av tekstene. Som Champion, som er en trist historie om en stor og fysisk sterk ungdom som aldri fikk den farsfiguren han trengte. Musikalsk fengende, men det ender altså trist:


Only Money, Honey har Daniel med seg Jodi Lyford på vokal. Jeg regner med det er backingvokalisten som vi ser på videoene:


Sjøl om det i all hovedsak er fengende låter med fart i på denne skiva så blir det ikke den ensformigheten jeg opplever på enkelte slike album. Jeg får likevel følelsen av variasjon, og det har kanskje å gjøre med at dette er spenstig musikk som jeg blir glad og i godt humør av. Daniel har helt tydelig talent og han har en sterk formidlingsevne som også høyner kvaliteten.

Han har med én instrumental, Chickadee. Jeg er ikke så glad i instrumentaler til vanlig og syntes kanskje denne trakk litt i langdrag de første gangene jeg lytta til skiva, men etterhvert er jeg også blitt glad i den.

Til slutt tar jeg med en av de mer rolige låtene, St. Clare's Retreat. Også det en nydelig sang synes jeg:


Dette er rett og slett ei forfriskende plate som jeg er blitt ordentlig glad i, og det er noe av den beste countryen jeg har hørt i år. En innertier, intet mindre!

Karakter: 6.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar