tirsdag 12. mai 2020

Hot Country Knights - The K Is Silent



Velkommen til Vassendgutane på amerikansk, eller kanskje jeg skal si Vassendgutane på steroider! For når amerikanerne gjør noe så er det som regel mye større og mer breialt enn andre. Så også med Hot Country Knights, som er sideprosjektet til Dierks Bentley. En artist jeg har et inntrykk av er en stillfaren og grei type, men som tar den helt ut som Douglas "Big Rhytm Dug" Douglason her i Hot Country Knights. En gjeng som har som mål å bringe 90-tallscountryen til heder og verdighet igjen, samt å bringe show og moro ut til folket. Og det siste er jo også noe som er Vassendgutanes motto her på berget.

HCK har nå kommet med debutskiva si etter div. singleutgivelser, og for å si det sånn, her er det mye humor, men også mye spenstig musikk. Jeg kan velge å la de forbigå i stillhet, noe som var den opprinnelige planen, eller jeg kan velge å la meg bli underholdt. Og hvis jeg tar den innstillinga så blir det faktisk veldig artig å høre på dette, sjøl om det er så amerikansk som det kan gå an å bli,

Plata både åpner og slutter med det jeg vil kalle anthems, åpningssporet heter det samme som bandet og er som en oppvarmer å regne før vi får Pick Her Up, der de har fått med seg den gamle storstjernen Travis Tritt. Om at hvis du skal ha sjans på ei landsens jente "you must pick her up in a pickup truck"....... sjølsagt!


Og hva er det neste? Jo, Asphalt, om fyren som stille og rolig forlater ei dame etter en one-nightstand og sier "it's not my fault, it's that asphalt!" Et ordspill som jeg bare må flire godt av!


Så får vi Moose Knuckle Shuffle som er HCK's forsøk på å lage en ny dans, Then It Rained som er et forsøk på å kopiere en gammel countryklassiker jeg ikke helt kommer på, men den ligger uansett nært opp til noe jeg har hørt før. Wrangler Danger er sjølsagt om han som glemmer alt anna når han blir forheksa av ei dame i Wrangler jeans.

Det er vel én låt der HCK prøver å være litt seriøse, og det er på Mull it Over, som er en veldig fin låt med en bønn til ei jente om å tenke over en gang til før hun gjør det slutt.


Kings of Neon er også en morsom sak før vi får låten som virkelig tar kaka. En duett med Terri Clark som heter You Make It Hard, jeg sier ikke mer, anna enn at setninga "I'm so into you" ikke overlater noe til fantasien......


Så avsluttes hele greia med The USA Begins With Us, som jeg først tenkte var en oversvulstig hyllest av alt som er amerikansk, men når jeg ser videoen skjønner jeg jo at det er en parodi på slike oversvulstige hyllester. Men jeg regner med en viss fyr i et visst ovalt rom ikke ser parodien og trykker denne her til sitt bryst...... :)


Så hva skal jeg si? Dette er ikke så stor musikk at det gjør noe, men jeg blir underholdt til de grader og det er nok det som er meninga. Dette er moro og blott til lyst og vi trenger det mer enn noe akkurat nå. Og den parodien her over svulmende amerikansk egenhyllest er bare helt konge for å si det folkelig. Så konklusjonen er at Hot Country Knights har en misjon, nemlig å lage moro og underholdning, og det klarer de virkelig!

Karakter: 4,5.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar