torsdag 23. mai 2013

Kacey Musgraves


Bildet er fra independent.co.uk, fotograf ukjent.

Beklager igjen langt opphold. Men når kjæresten bor langt unna prioriteres ikke blogg når vi har noen dager sammen.......

I dag presenterer jeg det nye stjerneskuddet i amerikansk country, Kacey Musgraves. Fikk gjennombruddskiva hennes i posten den dagen jeg reiste, 16. mai, og rakk såvidt det var å få den inn på PC-en og videre til iPoden før jeg hasta ut døra.

Kacey Musgraves har gitt ut tre album på egen hånd og ble først kjent for det store publikum gjennom sin deltakelse i talentshowet "Nashville Star" i 2007. I 2012 fikk hun kontrakt med Mercury Records og turnerte sammen med Lady Antebellum. Debutskiva ble utgitt 19. mars og føk rett til 2. plass på Billboards albumliste, og 1. plass på countryalbumlista.

Dette til tross for at Kacey leverer noen meget kontroversielle tekster, ihvertfall hvis du er konservativ countryfan. Ikke minst synes det i "Follow Your Arrow":


Hiten "Merry Go Round":


"Blowin' Smoke":


"Silver Lining":


Kacey Musgraves er mainstream i musikken, det er så, men tekstene gjør at hun er et meget friskt pust. Ikke for det, musikken er sjølsagt også god, og det er hele pakka Kacey Musgraves som gjør at jeg virkelig liker denne nye stjerna. Hun er en type artist som den amerikanske countrymusikken trenger. Hun er 24 år, og kan bli en markant artist i årene som kommer.

Her er anmeldelsen som ga henne en 5-er i VG.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar