fredag 12. februar 2021

MGP 2021 - Delfinale 5

Da står siste delfinale i årets MGP for døren, og jeg må bare innrømme at det for meg er den delfinalen som har berørt meg minst musikalsk. Og det er nok like greit, for dette har vært en underlig uke siden nyheten om dødsfallet til AWS-vokalist Örs Siklósi kom lørdag for snart en uke siden. For en som legger så mye følelser i musikk som jeg gjør så er det som en vegg ramler ut når en artist som jeg har følt et fellesskap med og som har vært så monumental for meg plutselig ikke er her mer. Og så ung, bare 29 år. Så denne uka har det for det meste gått i AWS og også Örs' solomusikk. Men jeg har tatt meg sammen i dag og hørt nøye på låtene i delfinalen for første gang siden mandag, og jeg har kommet fram til en rekkefølge:

1. River - Coming Home

Svigerfaren og svigersønnen i River holdes fram som årets countryalibi i MGP. Vel, dette er i beste fall popcountry, sjangeren som har utvanna den ekte gode countryen, og som jeg kan styre min begeistring for. Denne låten reddes på et bra og fengende refreng, det er egentlig det som gjør hele låten. Så det blir 1. plass hos meg, og det er dårlig nytt for River, all den tid mine favoritter har tapt 10 av 11 dueller jeg har stemt i til nå. Så da blir det nok Siste Sjansen på mandag for denne her.....

Karakter: 4.

2. Imerika - I Can't Escape

Før denne delfinalen gikk det rykter om en ny trøndersk artist med en låt som mange av de andre konkurrentene frykta. Det viste seg å være Erika Dahlen, eller Imerika her fra Orkdalen. Faktisk er hun fra rett borti hogget for her hvor jeg bor. Så håpet om en lokal artist med en kanonlåt var absolutt der. Og jeg ser på reaksjonene at Imerika innfrir hypen hos mange, som sier at de er dypt berørt av denne balladen. Men den når ikke inn hos meg. Den blir for stillestående, enkelt og greit. Men det er nok uansett den som går til finalen.

Karakter: 3.

3. TuVeia -  Bli med meg på Gar'n


Nettopp da jeg trodde det var bredfullt med sjangerbredde fikk vi det vi mangla: Bygderapp! Disse sambygdingene til Therese Johaug faller imidlertid helt igjennom hos meg. Jeg føler på en måte at de er med fordi de i NRK har registrert at Senterpartiet flyr høyt på meningsmålingene og at da vil nok dette slå an. Moro har de det og i motsetning til Ole Hartz og Vi Er Norge er teksten helt grei, men Hartz slår TuVeia nokså greit musikalsk. Og jeg har en sterk følelse av at dette hadde Side Brok gjort mye bedre.....

Karakter: 2,5

4. Ane.Fin - Walking In My Sleep

Beklager Ane Finstad, dette er i mine ører den mest intetsigende låten i årets MGP. Jeg får ingenting ut av den og det er altfor rotete for min del. Saus kalte Anders Grønneberg i Dagbladet det, og hadde han latt bli med det hadde det vært helt greit. Men han måtte på død og liv legge til om podkasten Ane Finstad har om psykisk helse innen musikkens verden og lire av seg at hun kunne jo grine litt på Lindmo. Det er så lavmål som det kan bli. Jeg er enig i at dette ikke er en låt å rope hurra for, men å være så ufin mot artisten og latterliggjøre at hun setter psykisk helse på dagsorden og samtidig stikke til TIX og hans besøk hos Lindmo som jeg er sikker på har vært til hjelp for mange, det er å pisse på alle som sliter psykisk og alle som setter psykisk helse på dagsorden! Sånn, da var det sagt!

Karakter: 2.       

Direktekvalifisert: Rein Alexander - Eyes Wide Open

Rein Alexander er ute etter revansje fra fjoråret der mange mener at stemmeskandalen gjorde at han ikke kom seg til Gullfinalen i fjorårets MGP. Og han har med seg størrelser som Christian Ingebrigtsen og Ketil Mørland på låtskriversiden. Så dette er sjølsagt bra, men det treffer ikke helt forventningene mine. Det er sterke drag av Bond-låt over den og vokalen er som vi kan forvente meget sterk. Det er også litt drama i låten, men det er ikke en innertier hos meg. 

Karakter: 4,5.

Da gjenstår bare Siste Sjansen på mandag før den store finalen neste lørdag. Og det er i Siste Sjansen at alle favorittene mine i delfinalene har havnet. Så dette kunne i utgangspunktet blitt veldig vanskelig for meg. Men der går jeg uten tvil for Jorn og Faith Bloody Faith. Det mobiliseres kraftig for flere artister, men ikke minst for Jorn, noe jeg er med på. Bl. a. med et onlinekor som jeg er med på. Så jeg avslutter med det:



 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar