onsdag 14. august 2019

The Hollering Pines - Moments in Between


Foto: The Hollering Pines' Facebooskside.

Takket være det engelske magasinet Country Music People blir jeg oppmerksom på mange for meg ukjente artister. De skriver for det meste om artister som er utenfor radaren til mainstreamcountryen, og her er det mye gull å finne. Seneste funn er bandet The Hollering Pines fra Utah som nå er ute med sitt 3. album.

Forgrunnsfigurene i bandet er søstrene Marie Bradshaw og Kiki Jane Sieger. Det er de som står for vokalen og det er Bradshaw som er låtskriver. Og la det være sagt med en gang, dette er et album breddfullt med nydelige countrylåter. Det som slår meg er de uvanlig vakre harmoniene og det at de låter moderne uten at musikken på noen måte er pålessa. På et par låter er de litt rocka, men det er bare en fin variasjon.

Det hele åpner med tung bassgang i He Don't Understand, om et ensidig forhold, der det er den ene parten som gir den altoppslukende kjærligheten mens den andre mer synes det er greit å ta imot.


American Dream er et temmelig nådeløst oppgjør med den amerikanske drømmen. Ikke fullt så country, men likefullt en veldig bra sang:


Out of Dodge er rett og slett en perle av en countrylåt, om å flykte av et feilslått ekteskap. Det blir ikke mer ekte enn dette:


Gave Me Love er også et rett ut nydelig stykke country:


Bad Bad Feeling er musikalsk sett mer røffere i kantene, men likefullt sjelfullt og vakkert.


Jeg kunne med letthet ha tatt med mer av de 11 låtene, for perlene kommer på rekke og rad., som Citrus Heights, Somebody, She Don't Want to be Found og Keep it Light.

The Hollering Pines har rett og slett skjønt hva som skal til for å spille moderne country med den sjelen, ektheten og varmen som sjangeren krever. Det er langt fra alle som kaller seg countryartister som klarer det. Derfor er denne skiva rett og slett en befrielse og en nytelse fra start til slutt.

Bandets besetning:

Marie Bradshaw: vokal, gitar
Kiki Jane Sieger: vokal, bass
Daniel Young: vokal, trommer
Dylan Schorer: gitar, lapsteel
M. Horton Smith: mandolin, gitar

Karakter: 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar