torsdag 14. september 2023

Ole Kirkeng - Still Not Lost

Ole Kirkeng returnerte til Norge etter fem år i USA i 2021 og vant en country-Spellemann direkte med EP-en Rocking Chair. Mens han bodde over dammen var han bl. a. med i bandet til Grammynominerte Courtney Marie Andrews, og han åpnet for artister som Molly Tuttle og The Delines. Han er nå ute med sin debut-fullengder, og jeg har sikra meg billett til hans konsert på Moskus i Trondheim 4. oktober.

Her er det åtte låter med det jeg vil kalle god, moderne country. Noen fengende låter, andre litt mer nedpå. Og ikke bare legger jeg merke til at Kirkeng skriver gode låter, han er også en meget bra tekstforfatter med mange fine og overraskende ordspill. F. eks. her i åpningslåten Still on My Mind i beskrivelsen av relasjonen til en psykolog.

Fall in Love with You (at IKEA) har både en kul tittel og har et spennende lydbilde som gir meg litt spanske vibber. 

Min største favoritt her er Stupid Questions, en skikkelig fengende countrylåt som til tross for det har et slentrende drag ved seg, som jeg liker meget godt. Dette er en låt til å bli i godt humør av, sjøl om den tekstmessig er en filosofisk refleksjon over hvorfor et forhold gikk over styr.

Av de mer nedpå låtene har jeg spesielt falt for vakre Highway Blues, om en artist som er en stigende stjerne i Europa, men som spiller på barer hjemme i USA. Da lurer jeg sjølsagt på hvem Kirkeng har i tankene, men siden han har spilt med Courtney Marie Andrews har jeg en mistanke om at det er henne som er inspirasjonen.


Dette albumet er fylt med vellyd, ikke rart når en størrelse som Geir Sundstøl er med på laget. Det er bare gode låter og jeg nyter å høre på denne skiva. Ole Kirkeng har dessuten en følsomhet i stemmen sin som kler musikken, derfor blir denne plata noe nær en innertier hos meg. Og derfor gleder jeg meg til å se han live 4. oktober!

Karakter: 5,5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar