onsdag 30. mars 2022

Trond Svendsen & Tuxedo - Don't Trust the Moon

Jeg har som tidligere nevnt begynt å jobbe igjen, og det sammen med at jeg også har andre prosjekter som tar sin tid har gjort at det har blitt mindre tid til å blogge om musikken jeg liker. Jeg beklager det, men skal prøve å komme innom med noen drypp med jevme mellomrom, så bare heng med!

Denne gangen dreier det seg om brumunddølen Trond Svendsen og hans Tuxedo. Et av de beste norske bandene innen americana-sjangeren. Det viser de igjen her med et album som er en fin blanding av låter av den rolige, reflekterende sorten og låter som har litt mer tempo.

De to første låtene sparker skiva godt i gang. The Ride er en "takk for skyssen"-sang for å si det på den måten. Gitt etter en kjøretur der det ikke er blitt sagt mye.

Build Me A Mountain er en herlig fengende låt med fine refleksjoner rundt det å følge sine drømmer:



Så kommer tre nedpå låter som hver på sin måte skinner, og som forteller gode historier. Jeg er blitt mest glad i Black Horse, en slags moderne utgave av Ivar Simastuens Brunen, som var en landeplage på 70-tallet. Om hesten som nøt gode pensjonistdager etter avsluttet karriere på travbanen, og som ble en god følgesvenn. En mektig og nydelig låt i all sin enkelhet, og vakkert formidla av Trond Svendsen.

Jeg vil også trekke fram Big Red Sky, som bygger seg sakte opp opp til et sterkt klimaks. En låt som jeg er blitt skikkelig glad i er den korteste, I Came To Dance. I utgangspunktet litt bortgjemt som nestsiste av ti spor, men som for meg er en liten perle som gir meg gode retrovibber.

Plata avsluttes med over fem minutt lange Paperback Summer. En dvelende og nydelig låt som er den perfekte slutten på et nytt solid gjennomført album av Trond Svendsen & Tuxedo.

Dette er et album som de siste dagene har fulgt meg på vei til og fra jobb og om kveldene når jeg har lagt meg under dyna for og forberede meg på søvnen. De skal spille på Moskus i Trondheim neste torsdag 7. april, og der skulle jeg gjerne ha vært. Andre forpliktelser gjør at jeg ikke får med meg den konserten. Men uansett har jeg denne gode plata å kose meg med!

Karakter: 5,5.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar