fredag 20. november 2020

Chris Stapleton - Starting Over


Chris Stapleton solodebuterte i 2015 og hans popularitet skjøt i været etter en nå legendarisk opptreden sammen med Justin Timberlake på Country Music Awards det året. Med sin råe stemme og stil ble han sett på som mainstream-countryens redningsmann. Og det skal sies at etter at Stapleton slo igjennom har mainstream country tatt noen små skritt i riktig retning ved også å omfavne artister som Ashley McBryde og Midland.

Stapleton fulgte opp den sterke debuten med "Traveller" med "Songs From a Room" vol. 1 & 2 i 2017. Så dette her er hans 4. studioalbum. Og sjøl om jeg hører steel bare på et par låter og heller ikke så veldig mye fele så oser denne plata country. Jeg hører det på hvordan det spilles gitar, samt at det er en atmosfære over plata som sier country. Sjøl om Stapleton også rocker skikkelig fra seg på et par sanger, noe jeg skal komme tilbake til.

Tittelsporet, som åpner skiva er en enkel, om enn litt stakkato låt, som fungerer som en slags aperitiff for de 13 øvrige sangene.


  Og Stapleton trår godt til på Devil Always Made Me Think Twice:


Stapleton har en stemme som passer godt til soulaktige låter, noe som vi får et bevis på i Cold, en låt som jeg er sikker på at Gram Parsons, mannen som bragte soul inn i countryen ville ha nikket anerkjennende til. Det er en rå urkraft i Stapletons stemme, og det kommer spesielt godt fram i soulaktige låter.

I Arkansas er det rockeren Stapleton som får utfoldet seg:


Maggies Song er en fin hyllest til en hund som var en del av familien noen år:


Når Stapleton tar for seg Guy Clarks Worry B Gone kan jeg ikke anna enn å smile, for åpningsriffet har han stjålet rått fra Status Quo!


På det siste sporet, en hyllest til Nashville får vi høre en artist som også kan det å ta den helt ned. Dette er en vakker og stemningsfull avslutning på ei skikkelig god skive. Og her får vi også en lengtende steel:


Dette er ei variert plate der Stapleton viser hvilken sterk vokalist han er. Rock, soul, country, røft og tøft, nedpå. Han turnerer alt på en fremragende måte, og med autoritet og sjel, noe som gjør at jeg tror på han. Dette er ekte!

Karakter: 5.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar