tirsdag 9. juli 2019

Buddy & Julie Miller - Breakdown on 20th Ave. South


Jeg oppdager til stadighet artister jeg ikke har hørt om før, men som har en omfattende karriere bak seg. Det henger sammen med at jeg er en glad amatør som ikke har tilgang på all kunnskapen om artister som drevne musikkjournalister har.

En ressurs for meg er at jeg har kommet på mailinglista til plateselskapet New West Records i Nashville og dermed får jeg tilgang til mye bra musikk. Senest nå ekteparet Buddy & Julie Miller, som begge er i 60-årene og som hver seg og sammen har en lang karriere bak seg. Buddy har gitt ut seks soloalbum, har vunnet 12 Americana Music Awards og en Grammy. Julie har også gitt ut seks soloalbum og har også Americana Awards på CV-en. Sammen har de nå gitt ut fire album, dette er det første på ti år.


Foto: Kate York.

Men for meg er de altså nye og jeg har ikke hørt noe av det de har gitt ut før. Det som møter meg på denne skiva er rett og slett spennende og variert musikk der Julie er den mest framtredene vokalmessig. Og hun har en vokal som minner meg en god del om Lucinda Williams. Tittelsporet åpner albumet og er et av de mest spennende sporene:


En annen spennende låt er Everything Is Your Fault, en låt som også er småfengende:


Her er vakre harmonier og musikken overdøver ikke vokalen, slik at jeg tydelig får med meg helheten i tekstene. Noen av de vitner om store kreative evner, bl. a. er I'm Gonna Make You Love Me et eksempel på det. Det er ikke måte på hva jegpersonen i sangen vil gjøre for å få den utkårede til å elske henne:


Spittin' On Fire er også en herlig låt:


Siste låten jeg tar med er Thoughts At 2 a.m. som er en fin akustisk sak:


Det er 12 låter på skiva og det er et par som ikke helt tar meg, men jevnt over er dette veldig bra. Det føles nært og ekte og det er to artister som legger sin sjel i det de framfører. I tillegg har de med to bonusspor, Can't Cry Hard Enough (The Williams Brothers) som Julie Miller har gitt ut tidligere på et av sine soloalbum, og skivas mest rocka låt You Make My Heart Beat Too Fast som Buddy og Julie ga ut på sitt første album sammen i 2001. Disse to er liveopptak.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar