onsdag 20. februar 2019

Charles Wesley Godwin - Seneca


Charles Wesley Godwin fra Morgantown, West Virginia er en kar som har vokst opp ved Appalachene, en fjellkjede og et område som også er kjent for sine sterke musikalske tradisjoner. Og det var nettopp musikken Godwin tydde til da drømmen om en profesjonell karriere i amerikansk fotball brast.

Debutalbumet "Seneca" er nå ute og tittelen er også stedet der han har sine røtter. Det var der bestefaren bygde opp en gård og flere av sangene på plata omhandler familiens historie og de tradisjoner de har gitt videre til den nåværende generasjon. I åpningssporet peker Godwin både på sin bakgrunn og på nåtida der vindmøller preger terrenget:


Godwin har en tendens til å starte låtene sine rolig for så å bygge de opp derfra. Som i Coal Country. Faren hans var kullgruvearbeider, så det er ikke rart at dette temaet er med på et nokså sjølbiografisk album. Godwin trekker linjene ut i den store verden her når han nevner at materiale utvinna fra gruvene i Appalachene var å finne i krigsmateriellet under invasjonen i Normandie. Her en akustisk versjon:


I Seneca Creek forteller Godwin sin bestefars historie. Den sangen er med i to versjoner, en med band og en akustisk. Det er ikke så mange låter med band som er ute på YouTube, men desto flere i akustisk versjon, så også denne:


Godwin er en meget god historieforteller, han gjør historiene interessante med gode ord og vendinger. Han varierer det musikalske uttrykket med noen låter med fullt trøkk fra bandet og noen låter som er mer neddempa, som Here in Eden:



Godwin er bare 26 år, men framstår her allerede på debuten som en moden og reflektert artist som vet hva han vil med musikken sin. Her er både fengende og mer stillferdige låter. Fela er stadig med i lydbildet og f. eks. i Hardwood Floors får den virkelig kjørt seg.

Siste låt jeg tar med er Half a Heart, en av flere sanger som har en sterk tekst. "So be gentle when you let med down" er ei setning som sier mye:


Dette er rett og slett en knakende god debut og jeg gleder meg virkelig til å følge Godwin framover!

Karakter: 6.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar