fredag 26. oktober 2018

Henning Kvitnes - 60 Runder rundt sola


Henning Kvitnes har lenge trua med at han har gitt ut sin siste fullengder pga. utviklinga i musikkbransjen med strømming og mange artister som legger lite vekt på album. Men tistedølen har ombestemt seg og det første albumet på fire år har i år sett dagens lys. Han er også ute på turné, og fra den har det vanka mange godord fra publikum.

Som tittelen antyder så har Kvitnes runda 60 i år, og han markerer det med tittellåta som første spor. En litt tilbakelent sak der Kvitnes gjør sine betraktninger om levd liv og gleden ved fprtsatt å være en del av livet. En låt som har vokst hos meg. Men jeg er mer glad i spor to, Svevende. Musikalsk minner den litt om Glen Campbellklassikeren Gentle On My Mind:


Jeg er også glad i folkemusikkinspirerte Kjærlighetens Tid, og som flere spor på dette albumet så er det betraktninger rundt et langt samliv med sin utkårede:


Låten jeg er blitt mest glad i er Blå Resept som igjen er en kjærlighetserklæring til en partner som har stått last og brast ved Kvitnes' side:


Glad I Den Du Er er også en hyllest til kjærligheten, i en var og god duett med Unni Wilhelmsen:


I Hjertet Mitt og Solskinn Nok Til Alle er mer rolige låter som jeg synes fungerer ganske bra. Når Morgenfugler Flyr er skivas bluesaktige bidrag, og den tar meg ikke helt. Duetten Brukne Grener med Trygve Enger og avslutningssporet Juliregn synes jeg dessverre blir i tregeste laget, det er låter som jeg føler står og stamper og ikke kommer noen steder.

Men jevnt over er dette et bra album fra Henning Kvitnes. Han er en romantiker av en 60-åring, og jeg synes det er de låtene som fungerer best på denne skiva, og som får den til å lande på den positive siden av min vektskål.

Karakter: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar