tirsdag 27. mars 2018

Ruby Boots - Don't Talk About It

 
Australske Ruby Boots (fødenavn Rebecca Louise Chilcott) har tatt turen til Nashville for å gjøre seg en musikkarriere i countryens hjemland. I bagasjen har hun sin debut fra hjemlandet i 2014, "Solitude". Så det vi får her er hennes første album fra countryens hjemland, og det er ti låter som viser at hun har noe å fare med. Kanskje kan hun gjøre en stor karriere i USA som hennes landsmann Keith Urban har gjort. I så måte er "Don't Talk About It" en god start.

Musikalsk så kan dette minne litt om Nikki Lane, som jeg omtalte ved en anledning ifjor og som også har vært en mentor for Boots etter at hun kom til USA. Og det er ingen dårlig sammenligning. Her har vi røff countryrock som i åpningssporet "It's So Cruel" og"Believe in Heaven" og mer rein country som i tittelsporet.


Som sagt så er tittelsporet "Don't Talk About It" mer country, med en liten dæsj gammelpop. Dessuten en sterk video som virkelig understreker hvilket budskap Ruby Boots ønsker å formidle med låten:


En låt som gikk litt under radaren min første gang jeg hørte skiva er "I'm A Woman" med bare ørlite orgel i bakgrunnen. Her i en akustisk versjon som er like sterk og faktisk tatt opp hjemme hos Nikki Lane!


En annen låt jeg vil trekke fram er småmektige "Break My Heart Twice" om hun som tydeligvis har tilgitt partneren for et stort feilgrep, men som ber han om ikke å rote det til en gang til og knuse hjertet hennes en andre gang. En sang mennesker i en slik situasjon burde høre for å skjønne hvor heldige de er som fortsatt har partneren ved sin side. Avslutningssporet "Don't Give a Damn" må også nevnes, det starter litt småkjedelig, men utvikler seg så til en verdig og rett ut mektig avslutning av ei solid skive.

Ruby Boots er i startgropa av det som forhåpentligvis blir en stor karriere med mye god musikk og tekster til ettertanke. Jeg er ihvertfall meget spent på fortsettelsen!

Karakter: 5,5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar