onsdag 23. november 2022

Årets sanger 2022 - P!nk - Irrelevant

 


Nominert til min "Årets sang 2022" - P!nk - Irrelevant

Da Høyesterett i USA kom med avgjørelsen som fratok kvinners grunnlovsfestede rett til abort tenkte jeg at her kommer det låter med brodd mot den avgjørelsen. Og det tok ikke lang tid før P!nk tok opp hansken med denne in your face-låten her, der hun ikke bare tar opp abortsaken, men også Black Lives Matter, skeives rettigheter. kvinnerettigheter og borgerrettigheter generelt. I begynnelsen av videoen trekker hun linjene tilbake til pioneerene som gikk foran i starten, både ift. kvinners og fargedes rettigheter. 

Avgjørelsen til Høyesterett i USA er skammelig, kvinner skal ha en selvsagt rett til å bestemme over egen kropp. P!nk tar et sterkt standpunkt her, og brodden er mot latterliggjøringa hun og andre som tar klare standpunkt blir til del fra Trump og hans tilhengere. Den preller av på henne, du kan kalle meg irrelevant, jeg står opp og kjemper uansett! 

Under Trumps presidenttid kom det en mengde låter med klare brodd mot han og den veien han førte USA inn på. Jeg kan nevne artister som Drive-by Truckers, Ryan Bingham, American Aquarium, Mary Chapin Carpenter, Bon Jovi, Jeremy Ivey, Margo Price og Dropkick Murphys. Og i disse årene var jeg på flere konserter med amerikanske artister som langet ut mot DT, og som nærmest bad om unnskyldning for at landet hadde den presidenten de hadde. Så det er en fin tradisjon P!nk her blir en del av, nemlig å bruke musikk som kampmiddel mot destruktive politiske krefter.


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar