søndag 4. april 2021

Metalite - A Virtual World

Svensk powermetal, også det anbefalt av en kompis. Det 3. albumet Metalite gir ut, det andre med Erica Ohlsson som vokalist. Edvin Premberg starta bandet i 2015, da med Emma Bensing som vokalist. Ellers består bandet av Lea Larsson på trommer, Robert Örnesved på gitar og Robert Majd på bass.

Det som kjennetegner Metalite er deres implementering av EDM i musikken sin. Jeg er ikke den som er størst fan av EDM og det er en tilvenning å få det så sterkt inn i metal som vi får det på enkelte av låtene her. Men det fungerer etterhvert overraskende bra, og derfor er dette som helhet blitt et skikkelig bra album.

Jeg vil vel si at tittelsporet som starter skiva er litt vel standard powermetal, men de ti resterende er det jeg vil kalle gromlåter. Og moroa starter med Cloud Connected.

Og spesielt når Talisman som spor 3 tar av koser jeg meg, og denne er da også inne på min spilleliste over "Årets sanger 2021":

Erica Ohlsson er en eminent sanger og gir låtene det rette drivet. Musikken er også av en type powermetal som jeg liker. Det er melodiøst, det er ikke bare øs-øs som det av og til blir og som trekker ned. Her er det variasjon i de fleste sangene, og da blir det det jeg vil kalle et helstøpt album.

Sånn sett er Beyond the Horizon også en kremlåt og her er EDM sterkt tilstede, spesielt i starten. Heldigvis blir det ikke for mye, Metalite evner å la metalen være i førersetet og da fungerer det helt greit med noe EDM attåt for å si det på den måten.


Peacekeepers er også en låt som treffer meg godt, eneste minuset er litt enkel tekst i starten av refrenget: Peacekeepers/Keepers of peace.


Disse fire låtene her på rekke og rad gir plata et stort løft og det holder seg helt ut. Det som ofte kan bli et minus i denne metalsjangeren her er at det går i ett hele tida, men som nevnt har Metalite den evnen at de varierer rytmen og lydbildet i låtene sine slik at dette her blir av typen powermetal som jeg liker å høre. Ergo forblir musikken interessant hele tida.

Artificial Intelligence er den siste låten jeg tar med. Høyst aktuell, da kunstig intelligens er på sterk frammarsj og noe som  vi snart må regne med blir en så integrert del av livene våre at vi ikke tenker på det. Noe som vi absolutt må være obs på.

Som dere skjønner, dette er musikk som faller i smak hos meg. Drivende god powermetal er noe av det beste jeg vet innafor metal og Metalite er gode ambassadører for denne typen musikk.

Karakter: 5,5.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar