mandag 12. april 2021

Esther Rose - How Many Times

Esther Rose er en New Orleans-basert artist innafor alt. country. Hun har nylig gitt ut sitt 3. album etter debuten "This Time Last Night" i 2017 og "You Made It This Far" i 2019.

På hennes Spotify-side står det at dette albumet er laget etter en periode der hun har vært i stadig bevegelse. I løpet av to år flytta hun tre ganger, opplevde et brudd og turnerte mye. Det merkes på tekstene der flere av de er rundt bruddet med eks-kjæresten og tanker rundt det. Musikken er spilt rett inn og ved første lytt syntes jeg det hørtes vel amatørmessig ut. Men etterhvert er det bare blitt mer og mer sjarmerende, og nå synes jeg at det momentet er et av albumets sterkeste sider.

Tittelsporet åpner plata:

De fem første sangene er alle herlige og med rike lydbilder. Jeg har rett og slett problem med å velge hvilke jeg skulle ha med her, men albumets største høydepunkt My Bad Mood må med. En låt som jeg har tatt inn på min spilleliste over "Årets sanger 2021". Jeg elsker lydbildet på denne sangen.


Coyote Creek har musikalsk sett et lengtende drag over seg og det passer meget bra til en tekst der en lengter etter sin kjære.


Midt på skiva kommer et par låter som jeg ikke 100% får helt tak på, men de tre siste igjen er av typen som de fem første. Skikkelig gode feelgood-låter, sjøl om det også her er litt om forholdet som er over. Mountaintop er en av disse sangene med et nydelig og fyldig lydbilde som likevel lar Esther Rose være i forgrunnen med sin fine stemme. Are You Out There? er skrudd et hakk ned taktmessig, og her liker jeg spesielt godt midtpartiet der fela får være i front.

Jeg avslutter med den siste av de ti låtene, Without You, som er en spenstig sang.

Alt i alt så er dette en behagelig og god plate som jeg er blitt mer og mer glad i den uka jeg nå har hørt på den. Det at musikken er tatt rett opp slik den var gir mer ekthet og nærhet, og det styrker plata synes jeg. Esther Rose er definitivt en artist jeg kommer til å følge med på framover.

Karakter: 5,5.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar