fredag 5. juni 2020

Jaime Wyatt - Neon Cross



Jaime Wyatt ble jeg oppmerksom på takket være at jeg får nyhetsbrev fra hennes plateselskap New West Records. Hennes 2. fullengder ble sluppet for en uke siden og den siste uka har jeg kost meg med musikken derfra. Ingen ringere enn Shooter Jennings er produsent, og bare det borger for kvalitet. Det virker som at det er han og Dave Cobb som er de virkelig store produsentene om dagen innen country og americanasegmentet, og det meste de to tar i blir til gull for å si det sånn.

Jaime Wyatt debuterte med "Felony Blues" i 2017, men har hatt en broket vei mot der hun er nå. Rus stod en periode i veien for det musikalske gjennombruddet og hun har også sittet inne for å ha robba doplangeren sin. Men som Jason Isbell og BJ Barham (American Aquarium), to andre artister med sterke utgivelser i år har hun lagt rusmørket bak seg og kan nå konsentrere seg 100% om musikken.

"Neon Cross" åpner skikkelig seigt med Sweet Mess, om et forhold som holder på å gå mot slutten. Det har sannelig tatt mange lytt før denne låten har kommet under huden på meg fordi dette i utgangspunktet er i seigeste laget for meg. Men det som til slutt overbeviste  meg er smerten i stemmen når Wyatt synger "leave me lonely". Når jeg kjente på den smerten så ble det med ett en helt annen sang, en sang jeg kan relatere til og som nå gir meg både klump i halsen og ståpels. Så til slutt er dette blitt en låt som berører meg, framført med en smerte som får meg til å skjønne at dette er en artist som virkelig vet hva hun synger om.


Tittelåten er langt mer livlig musikalsk, men med alvorlige tekstmessige undertoner. "You don't love me/ why don't you nail me to a neon cross", om en verden der penger og kropp betyr mer enn ekte og nære følelser, i videoen eksemplifisert med et besøk på en strippeklubb.


En tredje låt som har gjort inntrykk på meg er Hurt So Bad, framført sammen med produsent Jennings. Dette er enkelt og greit en nydelig sang som har det meste en god countrylåt skal ha. den er fengende og den er framført med sjel og varme:


L I V I N er også en låt som jeg ikke så glemmer så lett da den handler om det rushelvetet Wyatt var i for noen år siden. "I ain't afraid of dying honey / I'm just scared of this L I V I N" forteller mye om hvordan det er å være rusavhengig:


Til slutt tar jeg med Rattlesnake Girl som er en fengende fin låt rett og slett:


Men det er flere perler her. By Your Side er også en litt seig låt med mye smerte. Skrevet etter at Wyatts far og en nær venn døde, sistnevnte av en overdose og den beskriver smerten over at hun ikke kunne være der for de fordi hun sjøl var lammet av rusens tunge klo. Make Something Outta Me er en drivende god countryrocker og albumet avsluttes med sterke Demon Tied To A Chair In My Brain.

Dette er et album som virkelig har vokst på meg den uka jeg nå har hørt på det. Hadde jeg skrevet denne anmeldelsen for 3-4 dager siden hadde jeg nok ikke konkludert med toppkarakter. Men når jeg nå vet hvilket levd liv som ligger bak låtene, når jeg hører en ekthet og en smerte i låtene som virkelig tar meg, og når jeg hører at Shooter Jennings som produsent i samarbeid med artisten har klart å få disse viktige elementene til å skinne, da blir det.....

Karakter: 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar