fredag 18. desember 2015

Musikkåret 2015: 6 - Kacey Musgraves: "Pageant Material"



Kacey Musgraves har kommet inn som et meget friskt pust i den amerikanske countryen, med freske tekster som hardcore countryfansen i utgangspunktet skulle ha steila over, og en musikk som er nydelig fri de klissete countrypopelementene som har ridd mainstreamcountryen som en mare i alt for mange år. Også helt fritt for den kjedelige og enerverendeformen for countryrocken som er blitt det andre karaktertrekket fra Nashville.

Men til tross for det, så har Kacey Musgraves altså klart kunststykket å vinne hjertene til mainstream countryfansen. Jeg håper det er et tegn på en videre horisont i Nashville, det gir et håp om mer variasjon. Ihvertfall er skivene Kacey Musgraves har levert etter at hun signerte for Mercury vært store suksesser og det er befriende god musikk. I 2013 vant hun "New Artist of the Year" på Country Music Awards og Grammy for beste country sang og beste country album. Hun vant "Årets sang" på CMA Awards i 2014 og var nominert til tre priser i år, og med "Pageant Material" er hun nominert til Grammy for beste countryalbum.

Det er enkel musikk, det er fengende musikk, men likevel så herlig befriende. Og når hun har ei tekstlinje som dette: "I was stuck in a room with the ghost of Gram Parsons", da vet du at det er en artist som er veldig bevisst sine røtter og som har sansen for kvalitet. Gram Parsons var et musikalsk geni som var tidlig ute med beinhard kritikk av hvilken vei mainstreamcountryen tok.

Her er sangen det er snakk om, "Dime Store Cowgirl":


"High Time":


Og tittelkuttet, starter på 2:30:


Her er en innsiktsfull og god anmeldelse: http://pitchfork.com/reviews/albums/20679-pageant-material/

Og her er hele skiva:

https://open.spotify.com/album/70n6kXv1c78mkSxtIzXZTV

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar