onsdag 9. desember 2015

Musikkåret 2015: 14. Chris Stapleton - "Traveller"



At en debuterende outlawartist vinner tre priser på Country Music Awards er egentlig for godt til å være sant, men det skjedde altså med 37-åringen Chris Stapleton i år. Årets mannlige artist, Årets nye artist og Årets album. Ikke nok med det, han er også nominert til fire Grammies, deriblant for Årets Album.

Dermed er det ingen novise vi snakker om, Stapleton har flere hits bak seg som låtskriver, men det var altså med "Traveller" han debuterte som soloartist. Og for en debut, han klarte også å nå toppen på Billboards albumliste, ikke bare den rene countrylista.

Når jeg hører på "Traveller" så er det mye bra, og hvis nå Stapleton får fortsette karrieren på egne premisser og ikke bli forma inn i Nashvilles glatte popcountry, så kan vi få mye å glede oss over i årene som kommer. For dette er stort sett et annet sound enn det som er gjengs i Nashville om dagen. Noen treige, nærmest trauste sanger med bare gitaren er det. Men det merkes en smerte i de sangene, en ekthet som savnes i mye av mainstreamcountryen.

Her er tittellåta "Traveller":


https://open.spotify.com/artist/4YLtscXsxbVgi031ovDDdh


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar