lørdag 31. oktober 2020

The Band of Heathens - Stranger

 

The Band of Heathens er nye for meg, sjøl om dette Austinbandet har holdt på siden 2005. Frontmennene Ed Jurdi og Gordy Quist er med fra originalbesetninga, og i slutten av september kom de med sitt 6. studioalbum.

Det som jeg legger merke til er det tette lydbildet. Det manifesterer seg allerede i åpningslåten Vietnorm:


Black Cat hører vi et band som kan overraske med uventa instrumentering. Med et så tett og rocka lydbilde hadde jeg f. eks. ikke venta strykere. Dette er en meget spennende låt som er et av de største høydepunktene på skiva:


Et anna høydepunkt er Truth Left der bandet setter søkelyset på hvor polarisert det amerikanske samfunnet er blitt, der søsken ikke har kontakt med hverandre pga. forskjellig politisk syn, og der en begynner å bli vant med at det ikke er noen sannheter igjen. Også her et meget spennende lydbilde:


Today Is Our Last Tomorrow
er også en spennende sang, og her synes jeg koringa er skikkelig kul. Og med en artig tegneserievideo der en del mer eller mindre suspekte statsledere er med:


Til slutt spenstige Asheville Nashville Austin der jeg hører et band som koser seg skikkelig i en litt skranglete låt:


Jeg har hørt mye på dette albumet denne uka, og jeg har hele tida oppdaga elementer jeg ikke la merke til ved tidligere lytt. Det gjør at dette er ei skikkelig spennende skive å høre på. Det er kun én låt, Call Me Gilded som ikke fungerer 100% for meg. Den tar ikke helt av på en måte, men ellers er dette grom musikk som tåler å bli hørt flere ganger. 

Karakter: 5,5.

  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar